Перший непрохідний: у львівському аеропорту "завернули" росіянина

До Львова не пустили першого росіянина.

До Львова не пустили першого росіянина.

Події
30 листопада 2018 17:22

У п’ятницю, 30 листопада, до Львова не пустили першого росіянина. Про це VG Львів повідомили у прес-центрі Львівського загону прикордонної служби.

Інцидент стався у Львівському аеропорту. Четверо громадян Росії прилетіли до Львова авіарейсом із Мінська. Троє з них пройшли  прикордонний контроль, один – ні.  Чоловік не зміг пояснити мети своєї поїздки. 

Нагадаємо, що у зв'язку з введенням у десяти областях воєнного стану, в Україну обмежили в'їзд громадян Російської Федерації чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

Проте, незважаючи на заборону, росіян все ж пускають. Щоправда, за певних умов. Це може бути приїзд за сімейними обставинами або ж наявність документів на право проживання в Україні. У кожному окремому випадку всі рішення ухвалюються на контрольно-пропускних пунктах, кажуть прикордонники.

"Проводиться поглиблене інтерв'ювання з такими групами. З'ясовуються їхні попередні поїздки в Україну, чи не порушували вони до цього українське законодавство. Перевірки проводимо за всіма наявними базами даних, в тому числі через бази Інтерполу. Тісно співпрацюємо з правоохоронними органами. Якщо ж є наявні підстави, або ж іноземці не можуть підтвердити мети своєї поїздки в Україну, таким особам забороняється в'їзд в Україну", – розповів zaxid.net прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Фотофакт: під генконсульством Росії у Львові підпалили шини

Заручники євроблях: три автобуси з дітьми застрягли на кордоні через протести

Через нестачу місць: розлючені пасажири кинулися під колеса львівської електрички

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах