Заплатиш за все: в Україні ввели штрафи за булінг у школах

В Україні ввели штрафи за булінг у школах.

В Україні ввели штрафи за булінг у школах.

Події
19 грудня 2018 10:11

Верховна Рада проголосувала за закон, що протидіє булінгу, який передбачає штрафи за цькування у школах та садках до 3400 гривень. Про це пише Радіо Свобода.

Також статтю 173 Кодексу про адмінправопорушення доповнили статтею 173-4, де дали визначення поняттю "булінг". Його трактують як діяння учасників освітнього процесу, що полягають у будь-якого роду насильстві, зокрема психологічному, фізичному, економічному та сексуальному, включно зі застосуванням електронних комунікацій, що вчиняють стосовно малолітньої чи неповнолітньої дитини.

Цькування неповнолітнього каратимуть штрафом від 850 гривень до 1700 гривень або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Такі ж дії, які вчинить група осіб або одна особа повторно впродовж року каратимуть штрафом від 1700 гривень до 3400 гривень або громадськими роботами від 40 до 60 годин.

За булінг, вчинений малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, будуть відповідати батьки кривдника. Рідні булера повинні будуть сплатити штраф від 850 до 1700 грн.

Також штрафувати можуть й осіб, які не повідомили правоохоронців про боулінг. Розмір штрафу становить у розмірі 850-1700 гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

"Якщо ти помреш – мама отримає тисячу гривень": у львівській школі виник скандал через щоденник

Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах