Без паспорта – на вихід: скандал із поїздкою львівських школярів за кордон отримав продовження

Залишили учня на кордоні: історія отримала продовження

Залишили учня на кордоні: історія отримала продовження

Події
07 лютого 2019 16:42

Заступницю директорки школи №98 у Львові, яка була відповідальна за організацію шкільної подорожі за кордон та залишила 15-річного учня самого на кордоні з Угорщиною, рекомендують звільнити в Управлінні освіти Львівської міськради. Директорці цієї школи, яка супроводжувала учнів у турі, оголосили догану. Про це Zaxid.net розповіла начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

У січні 2019 року понад 20 десятикласників разом із директоркою школи Людмилою Зембою та її заступницею Тетяною Мних зібралися у тур в Італію. На кордоні з Угорщиною вчителі виявили, що один із школярів не мав із собою біометричного паспорта. Вони висадили хлопця і переконували, що домовились з прикордонниками, аби ті посадили його в автомобіль до Львова. Однак, учневі довелось самостійно добирався з Чопу до Львова.

Після розголосу інциденту в ЗМІ, управління освіти Львівської міськради розпочало службове розслідування.

"Була підписана угода з туристичною компанією керівником групи Тетяною Мних, яка є заступницею директорки школи. Згідно з договором, перевірити документи перед подорожжю мав турист, оскільки пані Тетяна підписувала договір з туристичною компанією, вона була керівником групи і представляла інтереси дітей, тому вона зобов’язана була перевірити наявність документів. Але документи під час поїздки не перевіряв ніхто", – розповіла Зоряна Довганик.

Вона зазначила, що 7 лютого був підписаний наказ про оголошення директорці школи №98 догани, а також управління освіти рекомендувало розглянути питання про звільнення заступниці директорки, що була відповідальна за організацію туру.

Директорка та її заступниця не мали права залишати учня самого на кордоні, а також не змогли надати жодних документів чи зафіксованих телефонних дзвінків, які б підтверджували, що вони залишили хлопця прикордонникам.

Зоряна Довганик зазначила, що саме заступниця директорки Тетяна Мних була керівницею групи та на неї були оформлені довіреності на учнів. Тому комісія рекомендувала її звільнити. Однак, управління освіти не має права її звільнити, оскільки таке рішення може прийняти лише її працедавець.

У коментарі журналістам директорка школи №98 Людмила Земба сказала, що ще не бачила наказу управління освіти та перебуває на лікарняному. Вона відмовилась уточнити, чи звільнить свою заступницю через цей інцидент.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Директорці — догана: з львівського дитсадка втік 5-річний хлопчик

"Сльози замерзли на обличчі": у львівському садочку забули дитину на морозі

Бунт у ліцеї: першокласники не ходять на уроки через агресивного однокласника

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах