Сіла на шпагат: 93-річна львів'янка потрапила до Книги рекордів України

93-річна львів'янка потрапила до Книги рекордів: фото, відео

93-річна львів'янка потрапила до Книги рекордів: фото, відео

Події
12 лютого 2019 12:02

Біля Львова живе найгнучкіша в Україні бабуся. 93-річна Надія Шаригіна, сівши на шпагат, потрапила до Книги рекордів України. 

Розповідає, що змолоду на шпагат не сідала, почала вже коли було за шістдесят. Тренування дві години щоденно. Спочатку обов’язкова розминка. А лише після у її майстер-класі черга найскладнішого — поперечного шпагату, повідомляє ТСН.

На Львівщині живе найгнучкіша 93-річна жінка поважного віку.

На Львівщині живе найгнучкіша 93-річна жінка поважного віку.

"Це все як на пенсію пішла, як на роботу ходила, я не займалась тим, город був, свиня була, корови, правда, не було", — розповіла рекордсменка Надія Шаригіна.

Експерт Книги рекордів України офіційно визнав її найгнучкішою бабусею в Україні виконавши ці вправи і в першу чергу шпагат. Жінці вручили диплом.

"Якщо після цієї новини хоча б кілька сотень українських бабусь займуться собою і покажуть внукам і правнукам те, що можна робити в такому віці, значить, ми свою місію виконали", — зазначив президент Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін.

Свій рекорд дев’яностотрирічна бабуся присвячує онукові: він вчиться в Києві. Сісти на шпагат колись її надихнув саме він: маленьким ходив на танці й вправа на розтяжку ніяк не вдавалася. Тоді 64-річна жінка вирішила допомогти.

"Запитав чи ти можеш зробити шпагат? А бабця запитала, що таке шпагат? Я їй пояснив і за якийсь час бабця мені показує, що вона на нього сідає", — розповідає онук жінки.

На Львівщині 93-річна жінка стала рекордсменкою Книги рекордів України.

На Львівщині 93-річна жінка стала рекордсменкою Книги рекордів України.

Звідки в неї така гнучкість, сама не розуміє. Професійним спортом ніколи не займалася. Все життя пропрацювала на залізниці. Роботи й у дев’яносто три не цурається. Щовесни садить город. А ще дотримується здорового харчування: жирного не їсть, кави не п’є. Багато ходить пішки, на місці довго всидіти не може.

Запевняє, на шпагат може сісти кожен, аби бажання було. І заявляє, що шпагат — не останнє її досягнення. Незабаром мріє стати на гімнастичний місток. 

Фото: Віталій Зорін.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Новий рекорд: 61-річна львів’янка пробігла 250 кілометрів за два дні

"Садовий заплатить": у Львові розслідують хамство водія маршрутки

Народити в 50, пробігти 100 км за добу і пожертвувати власним похороном: львівські бабусі, які не захотіли жити, як усі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах