Нехай хворіють: дев’ятьом із десяти львівських школярів батьки не дозволили вакцинуватися від кору

У Львові лише 10% батьків дали згоду на вакцинацію дітей від кору.

У Львові лише 10% батьків дали згоду на вакцинацію дітей від кору.

Події
18 лютого 2019 15:58

У Львові лише 10% батьків дали згоду на вакцинацію дітей від кору. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За словами медиків, близько 13 тисяч львівських школярів мають або одне щеплення від кору, або не мають його зовсім.

"Ми роздали всім батькам через класних керівників, через дітей бланки Інформованої згоди — щоб батьки дали згоду на вакцинацію. Нам повернулася половина цих згод, і з них лише 10% дали згоду на вакцинування дітей в межах цієї акції масової вакцинації дітей. Тобто маємо 2?400 згод. Але і це не означає, що вони прийдуть в поліклініки на вакцинацію, тому що більшість батьків говорять, що хочуть бути при цьому присутні — а коли вони зможуть прийти — важко сказати", — розповів начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

За його словами, якщо школа по рейтингу має низький рівень захищеності — тобто велика кількість є невакцинованих, то треба в дуже короткий термін максимально вакцинувати дітей для того, щоб ризик виникнення захворювання на кір в цій школі мінімізувати. Якщо ж це розтягнеться на місяці, то діти як хворіли, так і хворітимуть, спалах буде продовжуватися.

Нагадаємо, на початку року у Львові п'ятеро немовлят захворіли на кір через кілька днів після народження. Хвороба передалась дітям від хворих мам. Немовлят госпіталізували з ускладненням — пневмонією, яке провокує кір. Де заразилися жінки — невідомо. Через кір у місті заборонили партнерські пологи та вільне відвідування вагітних і породіль. З 18 лютого до 10 березня у Львові будуть вакцинувати школярів від кору за попередньої згоди батьків.

Додамо, що 15 січня від ускладнень кору померла 36-річна львів’янка. Серед дорослих це перший летальний випадок на Львівщині спровокований кором. Через величезну кількість хворих на кір лікарні у Львові переповнені.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Понад 200 захворілих: на Яворівському полігоні — масштабний спалах кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах