Не відступає: у Львові двоє дітей потрапили в реанімацію через кір

У Львові двоє діток потрапили в реанімацію через кір

У Львові двоє діток потрапили в реанімацію через кір

Події
05 березня 2019 11:10

Вчора, 4 березня, у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували двох дітей з Винників з ускладненнями від кору. Обоє хворих перебувають у реанімації.

Кілька днів тому медики боролися за життя восьмирічного учня СЗШ №29 Назарчика, який також хворів на кір і у вкрай важкому стані опинився в реанімації через ускладнення, повідомляє "Винниківський вісник".

"Чотирирічна дівчинка Іринка відвідує садочок у Чишках, а захворіла на кір з 26 лютого. Хвороба мала б піти на спад, але стан її погіршився. Сьогодні її госпіталізували в інфекційну лікарню. Перебіг хвороби важкий. І Іринка, і Назарчик перебувають у реанімації", – повідомила завідувач винниківського поліклінічного відділення Надія Жигало.

За її словами, батьки дітей вчасно звернулися за медичною допомогою, малюки лікувалися під наглядом лікарів.

"Загалом різкого зростання хворих на кір у Винниках не спостерігається, але такі випадки й далі реєструємо. Вірус кору небезпечний у першу чергу тим, що ускладнення після хвороби можуть бути страшнішими за саму недугу", – зазначила Надія Жигало.

Нагадаємо, на початку року у Львові п'ятеро немовлят захворіли на кір через кілька днів після народження. Хвороба передалась дітям від хворих мам. Немовлят госпіталізували з ускладненням — пневмонією, яке провокує кір. Де заразилися жінки — невідомо. Через кір у місті заборонили партнерські пологи та вільне відвідування вагітних і породіль. З 18 лютого до 10 березня у Львові будуть вакцинувати школярів від кору за попередньої згоди батьків.

Додамо, що 15 січня від ускладнень кору померла 36-річна львів’янка, а наприкінці лютого померла 28-річна мешканка Червонограда. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Крапля в морі: оприлюднені результати спецоперації з вакцинації львівських школярів від кору

Спецоперація вакцинація: скільки львівських школярів щепили від кору за перший день

Нехай хворіють: дев’ятьом із десяти львівських школярів батьки не дозволили вакцинуватися від кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах