Менше писанини: львівські поліклініки переходять на електронні медичні картки

Поліклініки Львова переходять на електронні медичні картки

Поліклініки Львова переходять на електронні медичні картки

Події
08 квiтня 2019 16:46

З 1 травня в Україні обов’язково впроваджують електронну картку пацієнта. Як повідомив під час брифінгу керівник управління охорони здоров’я Володимир Зуб, у Львові не лише впроваджують сегмент, передбачений НСЗУ, а й поступово переведуть поліклініки міста на ведення електронних карт у повному варіанті, повідомляє tvoemisto.tv.

"В 5-ти установах запровадили розширену електронну амбулаторну карту – оту грубу книжку, де все записано за ваше життя. Ще в 2013 році ми запровадили електронну історію хвороби в міській дитячій лікарні. І це дуже зручно – не можна змінити дані, переписати, виправити", – розповів Володимир Зуб.

Зокрема, з 1 квітня лікарі виписують електронні рецепти за програмою "Доступні ліки".

"Всі наші установи вчасно включились в проект. Минулого тижня виписано 5 тисяч електронних рецептів у Львові, на кінець тижня ліки видано за тисячею з них", – розповідає Володимир Зуб.

Він зазначає, що проблема полягає у тому, що аптеки переважно приватні, тож вплинути на них місто не може, а провізори ще вчаться, хтось з підприємців не встиг підписати угоду з НСЗУ тощо.

За словами Володимира Зуба, станом на сьогодні декларації з лікарями у Львові підписали понад 600 тисяч людей, що становить понад 80% від зареєстрованих мешканців міста. Решту просять не зволікати, адже вже зараз через відсутність декларації вони не можуть отримати електронний рецепт.

Зокрема, з 1 квітня Національна служба здоров’я України припиняє фінансування закладам первинної медичної допомоги пацієнтів, які досі не обрали сімейного лікаря і не підписали з ним декларацію.

Послугою запису до лікаря онлайн користуються всього 20% мешканців міста. Лікарі пов’язують це з тим, що більшість людей, які звертаються в поліклініку – це люди старшого віку, які не вміють користуватись комп’ютером.

Нагадаємо, програма "Доступні ліки" стартувала торік у квітні. Згідно з нею, вартість ліків відшкодовують для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. 

З 1 квітня лікарі виписують львів'янам електронні рецепти за програмою

З 1 квітня лікарі виписують львів'янам електронні рецепти за програмою "Доступні ліки"

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не виходячи з дому: наявність безкоштовних ліків у лікарнях можна перевірити онлайн

Не переплачуй: у МОЗ оновили перелік "Доступних ліків"

На площі Ринок встановлять цілодобовий дефібрилятор: як скористатися

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах