Бережи себе: у 12 мешканців Львівщини запідозрили коронавірус

У Львівській області у 12 мешканців запідозрили коронавірус. Фото Dyvys.info.

У Львівській області у 12 мешканців запідозрили коронавірус. Фото Dyvys.info.

Події
10 березня 2020 17:12

У Львівській області у 12 мешканців запідозрили коронавірус. На щастя, жоден із випадків не підтвердився. Про це VG Львів повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації. 

"За минулий тиждень було 12 скерувань на діагностику захворювання на коронавірус, жоден випадок не підтвердився, у більшості осіб  підтвердилось захворювання на вірусні інфекції або грип", – розповів тимчасово виконувач обов'язки директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

За його словами, Львівська обласна інфекційна лікарня готова до прийому пацієнтів, санаторій у Немирові також готовий прийняти осіб на обсервацію. На міжнародних пунктах пропуску чергують автомобілі екстреної медичної допомоги. Ті випадки, яку будуть потребувати діагностики, скеровуватимемо у Центр громадського здоров’я МОЗ України

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви


Як захиститися від коронавірусу


Медики закликають мешканців Львівщини дотримуватись звичайних заходів обережності.

"Потрібно дбати, щоб руки були чистими. Якщо ви не маєте доступу до води з милом, то носіть кишеньковий антисептик. Антисетик, який містить від 60 до 80 % спирту, гарантує знищення вірусів, в тому числі і коронавірусу. Усі поверхні, до яких ми доторкаємось впродовж дня, повинні хоча б двічі вдень очищатись за допомогою дезінфекційних засобів. Є рекомендація, якщо наші руки не помиті ми не повинні ними торкатись обличчя. Якщо ви привітались з іншою людиною за руку – це теж підстава скористатись антисептиком. Не варто їсти стейки з кров’ю та інші вироби тваринного, рибного походження без належної термічної обробки",   розповіла головний експерт з епідеміології департаменту охорони здоров’я Наталія Тімко.

Нагадаємо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах