Повернулися додому: у Львові ушпиталили чотирьох пацієнтів з підозрою на коронавірус

У Львові ушпиталили чотирьох пацієнтів із підозрою на коронавірус

У Львові ушпиталили чотирьох пацієнтів із підозрою на коронавірус

Події
16 березня 2020 09:21

У львівську інфекційну лікарню ушпиталили чотирьох пацієнтів із підозрою на коронавірус. Про це VG Львів повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

За словами виконувача обов'язків директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько, хворих обстежують, а їхні аналізи на COVID-19 відправили у київську лабораторію. Реанімаційні палати інфекційної лікарні готують до госпіталізації пацієнтів, а сам медзаклад працює в посиленому режимі.

Як повідомили у міськраді, у госпіталізованих є ознаки грипу та ГРВІ. Вони перебували в країнах, де зафіксований коронавірус.

"Всі особи молодого віку, госпіталізовані з нетривалим анамнезом, тобто, вони хворіють впродовж 2-3 днів. Стан – середньої важкості, загроз життю нема. Враховуючи, що пацієнти прибули з країн, де зафіксований коронавірус, а також у них наявні ознаки гострого респіраторного захворювання, хворі госпіталізовані, відповідно до наказу МОЗ, для спостереження і дообстеження. У всіх відібрані матеріали і скеровані в лабораторний центр у Київ для проведення тестування. Хворі отримують лікування в інфекційній лікарні, вони заізольовані", – зазначив керівник міського управління охорони здоров‘я Володимир Зуб.

Наразі на Львівщині випадків коронавірусу не зафіксовано.

Нагадаємо, в Уряді затвердили перелік пунктів пропуску, які не працюватимуть під час карантину, або працюватимуть без пішохідного сполучення. Зокрема у Львівські області виключно для автомобільного сполучення працюватимуть такі пропускні пункти: Краківець, Смільниця, Грушів та Угринів. А від сьогодні, 15 березня, закривають залізничне сполучення між Україною та Польщею.

Додамо, на період карантину, до 3 квітня, у Львові практично уся розважальна індустрія міста припинить роботу для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах