Уже восьмеро: у Львові збільшилась кількість пацієнтів з підозрою на коронавірус

У Львові збільшилась кількість пацієнтів з підозрою на коронавірус. Фото: kazatin.com

У Львові збільшилась кількість пацієнтів з підозрою на коронавірус. Фото: kazatin.com

Події
16 березня 2020 12:39

У Львові збільшилась кількість пацієнтів з підозрою на коронавірус до восьми чоловік. Про це повідомила "Варта-1" з посиланням на  в.о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрія Васько.

Наразі в одній з львівських лікарень перебуває вісім людей з гострим распіраторним захворюванням, лікарі підозрюють у них заховрювання на коронавірус. Аналізи відправлені у Київ, про результати повідомлять протягом найближчим двох діб.

Дізнайся: чому матеріал на діагностику коронавірусу відправляють у Київ, якщо у Львові є тести

Відомо, що серед пацієнтів, у яких підозрюють COVID-19, є двоє мешканців Дрогобицького району, одна жителька Перемишлянського району та п’ятеро львів’ян. Мешканців Львова було госпіталізовано на каретах швидкої допомоги з території міста.

У зв’язку з епідемічною ситуацією, усі медичні заклади Львова переведено в режим карантину, припинено планову госпіталізацію та планове надання медичної допомоги, а також  консультативна допомога. Всі медичні заклади будуть охоронятися силовими структурами.

Львівську обласну інфекційну лікарню сьогодні планують звільнити від всіх пацієнтів. Такі ж заходи проведуть у 8-їй міській лікарні і обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

Водночас Андрій Васько закликав львів’ян не відвідувати заклади медичної допомоги, а до лікарів звертатися у телефонному режимі. Також просять обмежити виклики бригад медичної допомоги та звертатися до сімейних лікарів по телефону. Бригади забиратимуть хворих на інсульт, інфаркт, травми та політ травми, при пологах та з підозрою на коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті офіційно заборонили усі масові заходи. Не працюють нічні клуби, розважальні центри, спортивні центри, басейни тощо. Продуктові магазини та аптеки працюють цілодобово. 

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах