Без паніки: аптеки та продуктові магазини під час карантину працюватимуть цілодобово

Аптеки та продуктові магазини на час карантину працюватимуть цілодобово

Аптеки та продуктові магазини на час карантину працюватимуть цілодобово

Події
13 березня 2020 11:39

На час карантину, до 3 квітня, продуктові магазини та аптеки закликають працювати цілодобово, або ж збільшити графік роботи.

Як повідомили в пресслужбі ЛМР, таке рішення було прийняте сьогодні, 13 березня, на позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ і НС.

Цілодобовий режим роботи аптек та продуктових магазинів повинен розвантажити каси та посприяти уникненню скупчення великої кількості людей.

Черги за продуктами і порожні кав’ярні: у Львові розпочався перший день карантину

"Це потрібно для того, що люди могли прийти і купити необхідних товар в зручний час, уникаючи масового скуплення осіб. Окрім того потрібно проводити максимальне провітрювання таких приміщень, адже кондиціонування не допомагає. Повинен бути природний потік повітря", — пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ввечері, 11 березня, у львівських торгових центрах люди масово скуповували продукти через оголошення тритижневого карантину. Здебільшого покупці розбирають з полиць крупи, макарони, воду, а також засоби особистої гігієни (туалетний папір, антисептики, мило, пральні порошки). В деяких супермаркетах Львова полиці після такої навали залишились зовсім пустими.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті обмежили проведення масових заходів (200 і більше осіб), заборонили групові поїздки молоді та дітей за кордон, а також рекомендували роботодавцям не допускати до роботи хворих на ГРВІ. Крім того, карантин ввели у всіх навчальних закладах.

Додамо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах