Вивіз у невідомому напрямку: поліція розшукує чоловіка з пів сотнею котів

Вивіз у невідомому напрямку: поліція розшукує чоловіка з пів сотнею котів. Фото: 03247.com.ua.

Вивіз у невідомому напрямку: поліція розшукує чоловіка з пів сотнею котів. Фото: 03247.com.ua.

Події
03 вересня 2020 09:21

Поліція відкрила справу на орендаря гаража у Стебнику, що на Львівщині, де виявили у клітках пів сотні котів. Щоправда, після розголосу «котолюб» перевіз тварин у невідомому напрямку і зник. Правоохоронці встановлюють обставини події та причетних осіб. Читайте всі новини Львова і Львівської області за сьогодні.  

Нагадаємо, 1 вересня у Дрогобицький відділ поліції звернулася мешканка Стебника, яка повідомила про те, що в одному із гаражів по вулиці Сагайдачного у клітках утримується велика кількість котів, та просила вжити заходів.

Вивіз у невідомому напрямку: поліція розшукує чоловіка з пів сотнею котів. Скріншот із відео зі стебницького гаража з котами. Вивіз у невідомому напрямку: поліція розшукує чоловіка з пів сотнею котів. Скріншот із відео зі стебницького гаража з котами.

«За цим фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції розпочали досудове розслідування за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — обмеження волі на строк до трьох років», — йдеться у повідомленні.

Як розповіла стебничанка Наталя Петрицин, вона неподалік гаража разом із іншими місцевими мешканками підгодовують безпритульних котів. Чоловіка з котами тут бачили часто.

«Там все було зачинене, одне віконечко було закладене цеглинами, вони попадали, ми підсвітили телефоном і побачили в темноті повно котячих очей, тварини голосно нявчали, стояв нестерпний сморід», — розповіла Zaxid.net Наталія Петрицин.

Після того, як зоозахисниця описала ситуацію у Facebook власник тварин вивіз їх невідомо куди. Камери спостереження о 0:45 зафіксували, як чоловік виносить тварин в клітках і мішках.

«Там було вісім кліток. Зараз їх є шість. Він тих всіх котів вивіз у двох клітках. Куди – невідомо. Ми хочемо це з’ясувати, для чого він збирає котів і тримає їх у клітках», — каже пані Наталя.

Про загадкового чоловіка з пів сотнею котів відомо небагато. Зокрема те, що він також тримає тварин у квартирі в Трускавці. Після регулярних скарх сусідів кудись їх вивозить (ймовірно у стебницький гараж), але за певний час знову привозить. Після розголосу цієї ситуації почали звертатись багато жителів Трускавця і Стебника, в яких пропали коти.

Нагадаємо, єнота Лялю, який, злякавшись грози, втік з дому і шість днів вештався невідомо де, нарешті знайшли.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах