Комісія розшифрувала «чорні скриньки» АН-26, який розбився під Харковом

Комісія розшифрувала чорні скриньки АН-26, який розбився під Харковом. Фото: Антон Геращенко/Фейсбук.

Комісія розшифрувала чорні скриньки АН-26, який розбився під Харковом. Фото: Антон Геращенко/Фейсбук.

Події
08 жовтня 2020 10:35

Комісія розшифрувала «чорні скриньки» АН-26, який розбився у Чугуєві. Розслідування авіакатастрофи літака під Харковом засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олег Уруський.

«На сьогодні можна констатувати, що за результатами дешифрування бортових самописців повністю відновлено трагічний шостий політ літака Ан-26Ш, а також встановлено зміст перемовин, як між членами екіпажу, так і з керівництвом польотів. Встановлена технічна причина нештатної роботи лівого двигуна та спрацювання датчика падіння тиску по «ИКМ» (вимірювач крутного моменту). Це сталося в наслідок відмови у роботі одного з блоків системи управління двигуна», – повідомив Уруський.

За його словами, розслідування засвідчило наявність грубих порушень, як у виконанні польотних завдань, так і в організації польотів загалом.

Водночас урядова комісія з розслідування причин катастрофи літака Ан-26 продовжує свою роботу. Міноборони України має завершити власне службове розслідування 12 жовтня, після чого матеріали будуть передані до військових комісаріатів і, орієнтовно, після 15 жовтня 2020 року очікується розпочати процес виплат компенсацій сім’ям загиблих.

Вижити в авіакатастрофі вдалося лише одному курсанту. Фото: Антон Геращенко/Фейсбук.Вижити в авіакатастрофі вдалося лише одному курсанту. Фото: Антон Геращенко/Фейсбук.

Нагадаємо, внаслідок падіння військового літака АН-26 25 вересня неподалік Чугуєва на Харківщині загинули 26 українських військовослужбовців. Серед них двоє уродженців Львівщини – 22-річний Ростислав Булій та 20-річний Віталій Вільховий. Ростислав помер на місці аварії, а за життя Віталія боролися медики в харківській лікарні. 29 вересня у Харкові відбулося прощання із 20-річним Віталієм Вільховим. 30 вересня його поховали у рідному селі Волиця на Сокальщині.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах