Для діагностики COVID-19: Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів

Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. Фото: Львівська міськрада.

Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. Фото: Львівська міськрада.

Події
19 листопада 2020 09:03

Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів на антиген до коронавірусу. 18 листопада вони прибули до Львова. Нові швидкі тести на антиген дозволять виявити, чи має людина коронавірусну хворобу. Тести закупили за кошти міського бюджету. Читайте всі новини Львова.

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради, експрес-тести СOVID-19 Ag — американського виробника «Abbott». Придбано 400 упаковок, у кожній із яких — по 25 тестів (тобто загалом це 10 000 тестів). Вартість закуплених тестів — 2 мільйона 400 тисяч гривень. Тобто вартість одного тесту — 240 гривень.

Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. Фото: Львівська міськрада.Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. Фото: Львівська міськрада.

Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. Фото: Львівська міськрада.Львів закупив 10 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. Фото: Львівська міськрада.

«З початку листопада вели переговори про закупівлю тестів на антиген. Сьогодні отримали першу партію — 10 тисяч наборів. До кінця місяця розраховуємо мати 50 тисяч. Цього вистачить, щоб провести щонайменше 2 хвилі тестувань медиків та освітян, які кожного дня контактують з великою кількістю людей. В нас працює 15 тисяч вчителів та вихователів і 10 тисяч медичних працівників», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Експрес-тест роблять за процедурою, схожою з ПЛР-тестами: з допомогою ватного тампона беруть мазок зі слизової носоглотки. Але, на відміну від тесту ПЛР, який роблять упродовж дня, експрес-тест може бути готовим за 15−30 хвилин. Це дуже важливо під час діагностики, адже позитивний результат такого тесту (як і тесту ПЛР) свідчить про наявність вірусу в організмі людини саме в цей момент.

До слова, ІФА-тести натомість показують, чи хворіла людина на коронавірус і чи має антитіла до нього (для цього тесту беруть кров з вени).

Раніше VG Львів писав про те, що львівський лікар, завідувач I хірургічного відділення Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. За його словами, до лікарні останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Додамо, що львівські лікарі отримали патент на лікування коронавірусу. Пульмонолог Анатолій Невзгода один із них. За його словами, невдовзі цей патент буде переоформлено на винахід. Це будуть ліки від COVID-19, які підуть у Європу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах