На два місяці: луцького терориста Кривоша відправили у львівську психлікарню

Луцького терориста Максима Кривоша відправили у львівську психіатричну лікарню. Фото: suspilne.media

Луцького терориста Максима Кривоша відправили у львівську психіатричну лікарню. Фото: suspilne.media

Події
23 листопада 2020 13:59

Луцький міськрайонний суд Волинської області помістив в психіатричну лікарню луцького терориста Максима Кривоша (Плохого), який у липні захопив автобус з пасажирами в центрі міста. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на судове рішення, на початку листопада суд розглянув клопотання СБУ та прокуратури про проведення стаціонарної комплексної психолого-психіатричної експертизи підозрюваного. Попередня амбулаторна експертиза виявила певні розлади психіки у Кривоша.

У той же час, для кваліфікації цих розладів необхідні додаткові обстеження та динамічне спостереження за пацієнтом.

З огляду на це суд вирішив помістити терориста у Львівську обласну психіатричну лікарню в умови, які виключать його небезпеку для оточуючих. Там протягом двох місяців підозрюваному повинні провести психолого-психіатричну експертизу.

Захист Кривоша не погодився з такими діями і подав апеляцію. Втім, 16 листопада Апеляційний суд її відхилив і рішення набуло чинності.

У Луцьку терорист захопив автобус із заручниками. Фото: konkurent.ua.У Луцьку терорист захопив автобус із заручниками. Фото: konkurent.ua.

Нагадаємо, що зранку, 21 липня, у центрі Луцька чоловік захопив рейсовий автобус із близько 20 заручниками. Він сам зателефонував у поліцію і представився ім'ям Максим Плохой. Волинські журналісти з’ясували, що справжнє ім’я терориста – Максим Кривош. На місці події регулярно лунали постріли та вибухи. Люди, яких захопили у заручники у рейсовому автобусі у центрі Луцька, понад 10 годин перебували в полоні. Згодом Кривош відпустив перших трьох заручників після розмови з президентом Володмиром Зеленським. Cпецпризначенцям вдалося затримати терориста Максима Кривоша і звільнити з полону усіх заручників.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах