Створюють з "нуля": у Львові критично бракує операційних

У Львові критично бракує операційних. Фото: Львівська міськрада.

У Львові критично бракує операційних. Фото: Львівська міськрада.

Події
26 листопада 2020 11:33

Львову критично бракує операційних. До кінця 2020 року в лікарні швидкої допомоги Львова відкриють 10 нових операційних. Вони будуть створені "з нуля". Роботи вже розпочалися і тривають цілодобово. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Лікарня швидкої медичної допомоги Львова має 17 операційних, однак цього замало.

«Лікарня швидкої допомоги має дуже багато поступлення ургентних пацієнтів. І, власне, на сьогодні критично важливо збільшити кількість операційних. Сьогодні ми маємо 17 операційних, і поставлене чітке завдання — на початок наступного року зробити ще плюс 10 нових операційних. Тут буде повністю нова система опалення, кондиціонування. Роботи тривають цілодобово, тому що це потрібно, це буде рятувати життя людей», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

До кінця 2020 року в лікарні швидкої допомоги Львова відкриють 10 нових операційних.До кінця 2020 року в лікарні швидкої допомоги Львова відкриють 10 нових операційних.

Ще чотири нові операційні облаштують на початку 2021 року. Одну із операційних передбачають для роботи із хірургічною робот-системою daVinci.

«Лікарня зараз має великі потреби в операційних залах, тому що багато людей звертається за ургентною і плановою допомогою. Зараз, під час пандемії, лікарня обслуговує хворих зі Львова і зі всієї області, тому кількість операцій зросла втричі. Тому прораховано кількість операційних — до цього їх було 17. Буде сформовано 34 операційні. 10 нових відкриємо цього року, плюс 4 ми плануємо відкрити в перші дні січня, і наступні — протягом наступного року. Тобто загалом має бути 34 нових якісних операційних», — розповів керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Нагадаємо, завідувач I хірургічного відділення львівської Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич заявив про важкі ускладнення після коронавірусу. За його словами, до Клінічної лікарні останнім часом потрапляє все більше пацієнтів з віддаленими ускладненнями коронавірусної інфекції, які потребують термінового хірургічного втручання. Це венозні тромбози і тромбоз судин тонкого кишківника.

Як раніше писав VG Львів, у Львові вагітна дружина 28-річного пацієнта лікарні подарувала його серце й нирки іншим чоловікам. Завдяки цьому у Львові троє людей отримали шанс на повноцінне життя. Реципієнти й медики щиро дякують родині донора.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах