Фото дня: на каналізаційних спорудах у Львові оселились лебеді

На каналізаційних спорудах у Львові оселились лебеді. Фото: Львівводоканал

На каналізаційних спорудах у Львові оселились лебеді. Фото: Львівводоканал

Події
19 лютого 2021 10:49

На каналізаційних очисних спорудах у Львові оселилось два білосніжних лебеді. Звідки взялись ці птахи невідомо, та за їхню долю перейматись не варто – температура води у відстійниках досить тепла та не замерзає. Тож лебеді знайшли теплий куточок для зимівлі.

«Львів захурделило і скрізь холодно, а на наших каналізаційних очисних спорудах оселилася пара лебедів. Температура води у відстійниках взимку тримається в межах 14-15 градусів і не замерзає, ця пара знайшла тепленьке місце для зимівлі. Це нагадує нам, що попри холод і сніг - весна поруч», – повідомили у пресслужбі Львівводоканалу.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

На каналізаційних спорудах у Львові оселились лебеді. Фото: ЛьвівводоканалНа каналізаційних спорудах у Львові оселились лебеді. Фото: Львівводоканал

До слова, найгірше, що ви можете зробити для лебедів – нагодувати їх хлібом та іншими продуктами, що не входять у їхній раціон.

«Хліб – це  продукт, виготовлений для споживання людиною, і відповідно для птахів він не є корисним. Ця їжа викликає бродіння в організмі і фактично лебеді можуть загинути. Найкраще для них – це зерно, або рослинний корм – подрібнена морква, капуста», –  зазначив директор національного природного парку «Північне Поділля» Андрій Кийко

Природоохоронець наголошує,  підгодовувати лебедів  варто лише під час сильних морозів, у всі інші дні ці птахи можуть самі про себе подбати. Адже якщо водойма не замерзла і є ополонка, то птахів взагалі не потрібно годувати. Якщо люди дають харчі, то лебідь тоді звикає до одного місця і не хоче перелітати на іншу водойму в пошуках їжі.

Нагадаємо, львів’яни гуртом переймались долею двох лебедів, які залишились зимувати на замерзлому Левандівському озері, та жваво обговорювали ситуацію в соцмережах. На щастя, 16 січня обох птахів вдалось впіймати, тепер вони у безпеці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах