Судився три роки: львів'янин домігся скасування регіональної мови в Харкові

Львівський активіст домігся скасування російської мови, як регіональної в Харкові. Фото: УНІАН

Львівський активіст домігся скасування російської мови, як регіональної в Харкові. Фото: УНІАН

Події
25 травня 2021 15:24

Львівський активіст Святослав Літинський домігся скасування російської мови як регіональної в Харкові. Читайте новини Львова на VG Львів.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Про рішення Харківського окружного адміністративного суду Святослав Літинський повідомив у вівторок, 25 травня.

«Чотири роки судів, три – судових провадження і це сталося. У Харкові скасовано регіональну мову. Відповідне рішення виніс Харківський окружний адміністративний суд. Відтепер усі посилання на рішення міської ради про впровадження регіональної мови є нікчемними. Чотири роки знадобилося Харківській обласній прокуратурі, щоб виконати наші клопотання і численні рішення судів та врешті подати відповідний позов», – написав активіст на своїй сторінці у Facebook.

Вперше він звернулися до Харківської міської ради у серпні 2018 року з проханням скасувати запровадження регіональної мови у місті. Тоді, Харківська міськрада відповіді на звернення активіста не дала.

«Ми звернулися до суду і виграли дві інстанції. ХМР надала відповідь, що нічого вони скасовувати не будуть. Із відмовою Харківської міськради ми звернулися у прокуратуру, аби та у судовому порядку оскаржила регіональну мову у Харкові. Прокуратура проігнорувала наше звернення і не надала жодної відповіді. Ми звернулися до суду, виграли дві інстанції. Отримали відповідь прокуратури, що вона нічого скасовувати не може, а отже і не буде», – зазначив Святослав Літинський.

Після того, як Святослав Літинський порушив щодо них кримінальне провадження за фактом невиконання судового рішення, прокуратура таки виконала рішення і подала позов про скасування регіональної мови у Харкові.

Нагадаємо, Святослав Літинський домігся, щоб в Одесі скасували російську мову як регіональну. Також статус регіональної мови за поданням місцевого депутата скасували й в Запоріжжі. Окрім цього, активіст змусив косметичний бренд українізувати сайт

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах