Наїлись отруйних грибів: до львівської лікарні госпіталізували двох малолітніх дітей

До львівської лікарні госпіталізували двох малолітніх дітей. Фото: gastronom (умовне)

До львівської лікарні госпіталізували двох малолітніх дітей. Фото: gastronom (умовне)

Події
09 липня 2021 11:23

До Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, що на вулиці Дністерській, 27 у Львові, госпіталізували двох малолітніх дітей, які наїлись отруйних грибів. Юні пацієнти перебували в реанімаційному відділені. На щастя, обійшлось без серйозних наслідків. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як пише Zaxid.net з посиланням на лікаря-анестезіолога Центру Тараса Оранського, з отруєнням госпіталізували двох дітей: трирічну дівчинку з Винників і дворічну з Сокальського району.

Відомо, що дворічна дівчинка з Сокальського району сама гуляла на приватній території. Коли мати побачила, що дитина щось жує, то грибів вже поруч не було. Дівчинку привезли до лікарні у Львові вночі 6 липня. Наразі дитина ще в педіатричному відділенні, але з нею, на щастя, все гаразд і її скоро випишуть з лікарні.

Дівчинку з Винників за поїданням дикоростучих грибів побачила сусідка. Вона відразу відвела маленьку до мами, а та звернулася до лікаря. Дитину доставили до лікарні наприкінці червня і на початку липня виписали додому.

«На момент госпіталізації якихось серйозних симптомів отруєння у дітей не було, бо їх доставили до лікарні дуже швидко. Дитину з Винників привезли буквально через годину після поїдання грибів. У неї лише було одноразове блювання. Дівчинку з Сокальського району також доставили швидко. Їм провели всі необхідні процедури, тому діти в реанімації були всього кілька днів, а далі їх перевели під спостереження лікарів в педіатричне відділення», – каже Тарас Оранський.

Які саме отруйні гриби «дегустували» малолітні дівчата – достеменно невідомо. Лікарі підозрюють, що це були несправжні опеньки. Оскільки виключити токсичний вплив грибів на печінку і нирки було неможливо, дітей після відповідних реанімаційних заходів перевели в педіатричне відділення, де вони ще деякий час перебували під спостереженням.

Нагадаємо, на вихідних, 3-4 липня, медики «швидкої» доставили до львівської міської дитячої лікарні двох підлітків, у яких лікарі діагностували отруєння невідомою речовиною.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах