Петиція проти знесення скандальної скульптури Моцарту у Львові набрала пів тисячі голосів за добу

Петиція проти знесення скандальної скульптури Моцарту у Львові набрала пів тисячі голосів за добу

Петиція проти знесення скандальної скульптури Моцарту у Львові набрала пів тисячі голосів за добу Фото: unian.ua

Події
26 листопада 2021 12:10

У Львові зареєстрували петицію проти знесення скульптури Францу Ксаверу Вольфґанґу Моцарту на площі Євгена Маланюка. Петиція, створена у четвер, 25 листопада, набрала пів тисячі голосів, необхідних для того, аби її розглянули депутати Львівської міської ради, менше, ніж за добу. 

Петицію проти знесення скульптури Францу Ксаверу Вольфґанґу Моцарту на площі Євгена Маланюка зареєструвала Дарина Лаврін. 

"Прошу підтримати збереження скульптури Ксаверу Моцарту у Львові, тому що серед львів'ян є такі, що вважають її красивою та естетичною. Можливо, скульптура має не традиційного вигляду, порівняно з більшістю пам'ятників, що відкривались у Львові за останні роки - та це не причина її демонтувати", - йдеться у тексті петиції.

Пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту у Львові встановили на честь його 230-річчя з дня народження. Його спроектував австрійський скульптор Себастьян Швайкерта. За задумкою автора, модель пам’ятника показує сина Моцарта у символічному диригентському русі, з перебільшеною старовинною бароковою перукою, яка символізує його зв’язок з легендарним батьком, відповідальність перед славою якого він відчував усе життя.

Але задумку скульптора зрозуміли далеко не всі. 5 липня депутат Львівської обласної ради Володимир Квурт зареєстрував петицію про демонтаж пам’ятника Францу Ксаверу Моцарту, однак за два місяці вона так і не змогла зібрати необхідну для розгляду кількість голосів. 30 вересня львів'янка Наталія Криничанка зареєструвала другу петицію про демонтаж. Вона вважає, що пам'ятник встановлений не законно й «спотворює мистецький простір Львова». Петиція змогла зібрати необхідні для розгляду депутатами 500 голосів за півтора місяці. Тож тепер депутати Львівської міської ради повинні розглянути на сесії дві протилежні петиції.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах