Знайдено тіло вбитого п’ять років тому львів’янина Тараса Познякова

Знайдено тіло вбитого п’ять років тому львів’янина Тараса Познякова

Знайдено тіло вбитого п’ять років тому львів’янина Тараса Познякова Фото: bzns.media

Події
09 грудня 2021 12:36

Працівники Служби безпеки України знайшли тіло водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова, якого вбили у 2016 році. Про це сьогодні, 9 грудня, повідомило видання «Українська правда».

Тіло знайшли поблизу траси «Житомир – Київ». Минулого тижня стали відомі результати експертизи. Інформацію частково підтвердили в Службі безпеки України.

«Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства», – повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

За інформацією слідства, застрелив львів’янина громадянин Росії Луан Кінгісепп з пістолета «ТТ». Тоді Кінгісепп з Дмитром Голубом закопали тіло вбитого та знищили засоби зв’язку.

Пошук місця поховання тіла Тараса Познякова ускладнювали суттєві зміни рельєфу за п’ять з половиною років, які минули з часу вбивства. До пошукових робіт залучали важку техніку, а також  спеціальне технічне обладнання - георадар «EASY RAD - GPR», що використовують у відділі репатріаційних заходів та пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ.

Знайдено тіло вбитого п’ять років тому львів’янина Тараса ПозняковаЗнайдено тіло вбитого п’ять років тому львів’янина Тараса Познякова Фото: pravda.com.ua

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва на власному автомобілі й зник. Востаннє камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в селищі Бобриця Києво-Святошинського району, що за 25 кілометрів від Києва. Через тиждень правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району. У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивстві – екс-бійця "Правого сектора" Дмитра Голуба (Тоф). Луан Кінгісепп (Лука) є другим підозрюваним у справі. Його оголосили у міжнародний розшук. Проте, 23 березня 2019 року, у Києві під час вибуху 28-річний чоловік загинув. Дмитро Голуб розповів моторошні подробиці вбивства. 28 травня 2019 року суд оголосив вирок Дмитру Голубу. Чоловіка засудили до довічного ув'язнення. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах