Львівські лікарі приєднали до хребта відділені ноги пацієнта

Львівські лікарі прооперували 58-річного чоловіка, у якого ноги відділилися від хребта

Львівські лікарі прооперували 58-річного чоловіка, у якого ноги відділилися від хребта Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
16 грудня 2021 11:23

У лікарні швидкої медичної допомоги Львова лікарі провели унікальну операцію. Вони поставили на ноги 58-річного чоловіка, у якого через травму на будівництві ноги відділилися від хребта.

Медики зробили неможливе: вони повернули пацієнту змогу ходити, і він пішов додому своїми ногами. Як повідомили в лікарні швидкої допомоги, увечері 58-річний Ігор із Червоноградського району поїхав на будівництво, де працював. Там металеві труби, вагою близько тонни, впали на чоловіка.

Львівські лікарі прооперували 58-річного чоловіка, у якого ноги відділилися від хребтаЛьвівські лікарі прооперували 58-річного чоловіка, у якого ноги відділилися від хребта Фото: facebook.com/1tmolviv

«До нас він потрапив у вкрай важкому стані: складний перелом кісток тазу обох сторін, комбінований переломом шийки лівої стегнової кістки. На ту мить у ногах, які були знерухомлені, уже утворилися тромби. Пацієнт розумів – він може ніколи більше не ступити жодного кроку», — йдеться у повідомленні.

Протягом 12 годин лікарі складали від’єднані ноги від хребта. Операцію такої складності провели в лікарні Першого територіального медичного об’єднання вперше.

Львівські лікарі прооперували 58-річного чоловіка, у якого ноги відділилися від хребтаЛьвівські лікарі прооперували 58-річного чоловіка, у якого ноги відділилися від хребта Фото: facebook.com/1tmolviv

«Спершу, аби уникнути тромбозу, пацієнту встановили спеціальний кава-фільтр. Це конструкція із металевого дроту, що запобігає відходженню тромбів у систему легеневих судин, адже це ризик зупинки кровообігу. А потім відбулась вкрай складна 12- годинна операція у три етапи. Спершу – стабілізація задніх відділів тазового кільця, далі – синтез шийки стегнової кістки. Завершилось втручання зіставленням фрагментів переднього відділу перелому кісток тазу», – повідомили в лікарні швидкої допомоги.

Операція пройшла успішно. Уже наступного дня після такої складної операції пацієнт міг самостійно ставати на ноги і навіть робити навантаження. Пан Ігор на свої двох пішов додому.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах