У «Дії» з'явився Covid-сертифікат про вакцинацію бустерною дозою

У «Дії» з'явився Covid-сертифікат про вакцинацію бустерною дозою

У «Дії» з'явився Covid-сертифікат про вакцинацію бустерною дозою Фото: amazonaws.com (ілюстративне)

Події
01 лютого 2022 16:52

Від сьогодні, 1 лютого, у додатку «Дії» можна згенерувати сертифікат про щеплення від коронавірусної інфекції бустерною дозою вакцини. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Щоб отримати сертифікат, потрібно після вакцинації бустерною дозою надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Це можна зробити одразу після того, як медики введуть дані про вакцинацію до ЕСОЗ. Термін дії такого документа складатиме 270 днів, як і в усіх країнах Європейського союзу. 

Новим документом можна користуватися як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, український COVID-сертифікат після бустерної дози буде чинним в Україні з дня вакцинації, а в країнах, які входять до Довірчої мережі, — з 14 дня від дати щеплення.

Крім того, українці, які отримали бустерну дозу, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається за місцем щеплення чи в сімейного лікаря, та в ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.

Нагадаємо, в рамках державної програми «єПідтримка» українцям, які вакцинуються від коронавірусної інфекції бустерною дозою, виплатять ще по 500 гривень. Для бустерної дози перевагу надають м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Призначення бустерної дози вакцини – посилення вже наявного імунітету.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах