36-річного депутата зі Старого Самбора чотири рази ловили п'яним за кермом

36-річного депутата зі Старого Самбора чотири рази ловили п'яним за кермом

36-річного депутата зі Старого Самбора чотири рази ловили п'яним за кермом Фото: facebook.com/Святослав Горбовий

Події
17 лютого 2022 09:30

Депутата Старосамбірської міської ради 36-річного Святослава Горбового чотири рази ловили п’яним за кемом. Усі рази його штрафували. Під час розгляду останньої справи у суді депутат заявив, що його підставили поліцейські, обманом забравши його у відділок і змусивши дути в драгер.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Свій перший штраф за нетверезе водіння Святослав Горбовий отримав у 2016 році. Тоді його спіймали п'яним за кермом автомобіля Opel Vectrа. Старосамбірський райсуд оштрафував його на 3400 гривень. У січні 2020 року Миколаївський райсуд вдруге оштрафував нетверезого Горбового: він заплатив 10,2 тисяч гривень. Депутат звертався в апеляцію, але безуспішно, повідомляє zaxid.net.

У 2021 році Святослава Горбового двічі затримували за кермом нетверезим. 10 лютого 2022 року одну зі справ розглянув Старосамбірський районний суд. Тоді він в стані алкогольного сп'яніння керував автомобілем Toyota Avensis, а в його крові виявили 2,5 проміле, що перевищує норму у 12,5 разів.

У суді Святослав Горбовий заявив, що поліцейські його обманули та сфальсифікували відеозапис з нагрудних камер. Він сказав, що того вечора його зупинили поліцейські за кермом машини і склали на нього лише постанову за порушення правил дорожнього руху. Після цього він з друзями випив пляшку горілки і всю ніч грав у більярд.

«Коли зранку ішов додому, до нього під`їхали працівники поліції, які ствердили, що він перебуває в стані сп'яніння та знаходиться на проїзній частині дороги і заважає руху. На вимогу працівників поліції він зійшов на тротуар і продовжував іти додому. Буквально через декілька хвилин знову до нього під'їхала поліцейська машина, з якої вийшов працівник поліції та запропонував сісти в машину мотивуючи тим, що відвезе його додому. Насправді його працівники поліції відвезли не додому, а в відділок поліції, де запропонували пройти тест на стан сп`яніння...Під тиском працівників поліції він пройшов тест на стан сп`яніння», – заявив Святослав Горбовий у суді.

Водночас, двоє патрульних розповіли в суді, що під час патрулювання вони побачили автомобіль, який маневрував і вирішили перевірити, чи водій перебуває у тверезому стані. Водій відмовився проходити тест на драгері, тому йому запропонували поїхали в лікарню. Дорогою в лікарню водій передумав і захотів пройти перевірку на драгері. Чоловіка привезли у відділок, де провели перевірку на стан сп’яніння у присутності двох свідків. Слова патрульних підтвердили відео з місця події та протокол з підписом Святослава Горбового, де він погодився з результатами перевірки на драгері.

Суддя, який розглядав справу, вирішив, що Горбовий намагається уникнути відповідальності за нетверезе водіння. Старосамбірський райсуд визнав депутата винним у керуванні автомобілем в нетверезому стані та оштрафував його на 17 тисяч гривень. Суд позбавив його водійського посвідчення на рік. Святослав Горбовий ще може подати апеляційну скаргу на цю судову постанову упродовж 10 днів.

Зараз на розгляді Старосамбірського районного суду перебуває ще одна справа за статтею про нетверезе керування, в якій фігурує Святослав Горбовий. Найближчим часом її має розглянути суддя Юрій Пошивак.

36-річного Святослава Горбового обрали депутатом Старосамбірської міської ради від партії «Народний рух України» на місцевих виборах у 2020 році.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах