За 15 тисяч доларів: правоохоронці затримали організатора перевезень чоловіків призовного віку закордон

За 15 тисяч доларів: правоохоронці затримали організатора перевезень чоловіків призовного віку закордон

За 15 тисяч доларів: правоохоронці затримали організатора перевезень чоловіків призовного віку закордон Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Події
15 березня 2022 15:38

У пункті пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною, працівники Служби безпеки України затримали 37-річного закарпатця, який намагався перевезти закордон трьох чоловіків призовного віку. Ухилянтів вже відправили до війська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«37-річний закарпатець мав намір незаконно переправити через кордон трьох наших співвітчизників призовного віку, попередньо надавши їм чужі паспорти громадян Угорщини. Доправити ухилянтів в Угорщину чоловік збирався власним авто марки «БМВ». Для перетину кордону обрав пункт пропуску «Вилок». За свої послуги українець отримав 45 тисяч доларів США, по 15 тисяч за кожного», - повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За 15 тисяч доларів: правоохоронці затримали організатора перевезень чоловіків призовного віку закордонЗа 15 тисяч доларів: правоохоронці затримали організатора перевезень чоловіків призовного віку закордон Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Так, 13 березня організатору незаконного переправлення осіб через кордон було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.332 ККУ. Наступного дня, 14 березня, суддя Виноградівського районного суду обрав для організатора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави у розмірі 149 тисяч гривень. Якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.

У пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури уточнили, що чоловікам віком 28, 36 та 43 роки, які намагалися уникнути мобілізації і виїхати до Угорщини, вручили повістки про необхідність з’явитися до військкоматів. Вони вже направлені для подальшого проходження служби.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах