До львівської лікарні потрапила півторарічна харків'янка, яка після 32 днів у метро перестала ходити

До львівської лікарні потрапила півторарічна харків'янка, яка після 32 днів у метро перестала ходити

До львівської лікарні потрапила півторарічна харків'янка, яка після 32 днів у метро перестала ходити Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Події
12 квiтня 2022 13:00

До львівської дитячої лікарні «Охматдит» потрапила маленька дівчинка з Харкова, яка понад місяць разом з рідними ховалась від війни у метро. Через брак сонця, тепла, нормального харчування вплинув на здоров’я дитини і дівчинка перестала ставати на ноги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У будинок потрапив снаряд

Як розповіли на Фейсбук-сторінці «Охматдиту», 6 березня вся сім’я разом святкувала 1 рік і 7 місяців Аліси, бо така у них традиція.

«Ми пили чай і їли тортик, коли по нашому дому стався авіаційний удар. А потім ще один, і ще один. Разом їх було три підряд. Коли я подивилася на годинник, було 18:25. Втікати на вулицю було пізно, бо комендантська година, тому ми перемістилися у ванну, аби переночувати. Було дуже холодно, ми грілися один до одного, а дім здригався від потужних вибухів. Я старалася закривати доньці вуха, аби вона цього не чула», – розповіла мама дівчинки Зіна.

Вже зранку 7 березня уся сім’я спустилась у метро. Зіна там щодня проводила курси англійської мови для дітей та дорослих, аби вхопити ще клаптик нормального життя. Цілих 32 дні Зіна разом з однорічною донькою Алісою, чоловіком та батьками переховувалася у підземці від війни.

Якби не здоров’я доньки – не втікали б

«Ми б нікуди не втікали, якби не здоров’я донечки. Її організм без сонця, без нормальної їжі, звичного життя, маючи певні проблеми зі здоров’ям, почав здавати і в один день вона просто перестала ставати на ноги. Тоді ми за 15 хвилин прийняли рішення їхати», – розповіла мама дівчинки Зіна.

Коли родина стояла на вокзалі Харкова, очікуючи потяг, прийшов удар по Краматорському вокзалі. Та сім’я з Харкова таки дісталась Львова, де у лікарні медики піклуються про Алісу і помалу ставлять її на ноги.

«Я точно знаю, що наше місто вистоїть. Але для доньки я дуже хочу мирне майбутнє – без вибухів. Бо другий раз вона не витримає. Кажуть, що ракета 2 рази в одне і теж саме місце не летить. А ми точно знаємо, що летить… Наш дім зруйновано», – підсумувала Зіна.

До львівської лікарні потрапила півторарічна харків'янка, яка після 32 днів у метро перестала ходитиДо львівської лікарні потрапила півторарічна харків'янка, яка після 32 днів у метро перестала ходити Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах