Вручили повістку у черзі за пальним: як насправді проходить мобілізація на Львівщині

Вручили повістку у черзі за пальним: як насправді проходить мобілізація на Львівщині.

Вручили повістку у черзі за пальним: як насправді проходить мобілізація на Львівщині. Фото: lviv.vgorode.ua

Події
06 червня 2022 07:00

У соцмережах нерідко можна побачити повідомлення, а то й відео про те, що начебто у Львові чи Львівській області вручають повістки на вулицях, у чергах за пальним на АЗС, на блокпостах, у пабах і навіть на пляжах. Про те, як насправді проходить мобілізація на Львівщині розповів начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«В Україні під час загальної мобілізації повістки можуть вручати особисто, після встановлення особи у будь-якому місці: за місцем проживання, на вулиці, на блокпостах та робочому місці. Законом це не заборонено, – розповів Олександр Тіщенко в інтерв’ю виданню Lviv.Media.

Утім, за словами Тіщенка, наразі вручення повісток на вулицях та блокпостах у Львівській області не проводиться.

Він також зазначив, що станом на початок червня загальна кількість мобілізованих з Львівської області сягає близько 40 тисяч військовозобов’язаних.

«Усі напевно пам’ятають, які шалені черги вишиковувались серед добровольців перед районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки на початку російського повномасштабного вторгнення. В першу чергу йшли високомотивовані та патріотично налаштовані громадяни, резервісти оперативного резерву першої черги та звичайні добровольці з досвідом та без досвіду військової служби», – додав Олександр Тіщенко.

За його словами, на Львівщині найбільше було призвано стрільців, кулеметників і водіїв. Нині ж, враховуючи необхідність якості комплектування військових частин бойового складу, виникла потреба в укомплектованості фахівцями дефіцитних спеціальностей з досвідом проходження військової служби.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах