Українська мрія: у Львові презентували нову поштову марку

Українська мрія: у Львові презентували нову поштову марку

Українська мрія: у Львові презентували нову поштову марку Фото: loda.gov.ua

Події
28 червня 2022 15:36

У День Конституції України, 28 червня, «Укрпошта» ввела в обіг чергову поштову марку. Її спецпогашення відбулось у Львові, у столиці та в інших містах країни. «Українська Мрія» – таку назву отримала нова марка. Про це повідомили у пресслужбі Львівської військової адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Марку присвятили найбільшому та найпотужнішому літаку АН-225 «Мрія». Цей літак був гордістю України, однак на початку війни росіяни обстріляли аеропорт міста Гостомель і разом з ним знищили «Мрію».

Основою зображення став малюнок 11-річної Софії Кравчук із міста Любомль Волинської області. Саме її робота стала призером Всеукраїнського конкурсу малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», який відбувся торік в межах відзначення 30-річчя Незалежності України.

Українська мрія: у Львові презентували нову поштову маркуУкраїнська мрія: у Львові презентували нову поштову марку Фото: loda.gov.ua

«Організатори конкурсу звернулися до «Укрпошти» з пропозицією відзначити найкращий малюнок випуском тематичного конверта. З огляду на події, які відбуваються в Україні, на те, що ворог зробив з нашим літаком вирішили, що потрібно випустити ще й марку. На ній найбільше повітряне судно летить до зірок та прикрашене рожевими квітами», – розповів керівник Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євген Савчук.

Загальний тираж марок складає 3 мільйони примірників. На полях аркуша надруковано написи: «УКРАЇНСЬКА МРІЯ», «UKRAINIAN DREAM».

Українська мрія: у Львові презентували нову поштову маркуУкраїнська мрія: у Львові презентували нову поштову марку Фото: loda.gov.ua

Нагадаємо, 28 червня Укрпошта офіційно відкрила свій магазин на міжнародній платформі Amazon і стала першою поштовою компанією у світі, яка змогла це зробити. На інтернет-майданчику вже доступна для покупки нова марка Укрпошти «Українська мрія».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах