Суд виніс вирок водію маршрутки, який збив двох монахинь на переході у центрі Львова

Суд виніс вирок водію маршрутки, який збив двох монахинь на переході у центрі Львова

Суд виніс вирок водію маршрутки, який збив двох монахинь на переході у центрі Львова Фото: facebook.com/Поліція Львівської області

Події
28 липня 2022 14:25

Суд виніс вирок водію маршрутки, який минулого року збив двох монахинь на пішохідному переході у центрі Львова. Одна з жінок тоді загинула. Йому призначили п’ять років за ґратами, але звільнили від покарання, і тепер він має пройти трирічний іспитовий строк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«У вироку Галицького районного суду у Львові від 27.07.22 року йдеться, що обвинуваченого засуджено за ч. 2 ст. 286 ККУ і призначено 5 років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортним засобом на строк три роки. Разом з тим, на підставі іншої статті ККУ, засудженого звільнено від призначеного покарання у вигляді позбавлення волі, якщо він впродовж трирічного іспитового терміну не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки», – повідомили tvoemisto.tv у Львівській обласній прокуратурі.

Обвинувачений тридцять днів до набуття чинності вироку перебуватиме під нічним домашнім арештом. Згодом буде на волі.

Під час судового засідання 27 липня захист обвинуваченого водія зазначив, що водій визнає свою провину та не порушував вимог запобіжного заходу. Сестра Галина, яка вижила, не має претензій до обвинуваченого та пробачила йому трагічний випадок. Також вона відмовилась від цивільного позову до приватного підприємства, у якому працював водій, та подала заяву про проведення судового розгляду без її участі.

Чоловік просив суд врахувати, що він утримує неповнолітню дитину при винесенні вироку. Окрім цього, у прокуратурі кажуть, що він сприяв досудовому розслідуванню і свою провину визнав, що також вплинуло на вирок.

Нагадаємо, смертельна ДТП сталась близько 6:00 20 листопада на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи у Львові. 47-річний водій маршрутки №138 здійснив наїзд на двох львів'янок віком 48 та 67  років, які рухалися  пішохідним переходом. Водій, не зупиняючись, поїхав з місця ДТП. Від удару старшу жінку відкинуло на дорогу, вона залишилася жива. Після надання допомоги в лікарні її відпустили додому. Другу монахиню Ольгу Дуплецу автобус протягнув через півміста. Її тіло знайшли на кінцевій зупинці маршруту на вулиця Джорджа Вашингтона.   До 20 січня 47-річний водій маршрутки №138 Віктор Шипашинов перебував у СІЗО. Його арештували 20 листопада. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах