Львів'янина за стопу вкусила змія

Львів'янина за стопу вкусила змія.

Львів'янина за стопу вкусила змія. Фото: 0629.com.ua

Події
29 серпня 2022 09:28

У неділю, 28 серпня, до рятувальників надійшло повідомлення, що в Львівську обласну клінічну лікарню поступив 33-річний львів'янин, якого вкусила змія. Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС у Львівській області. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як йдеться у повідомленні, плазун вкусив чоловіка у тильну поверхню лівої стопи. Стан потерпілого ˗ середньої важкості.

Рятувальники застерігають мешканців області бути обережними та уважними, вирушаючи у ліс чи на природу. Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

До слова, від початку сезону у Західноукраїнському дитячому медцентрі від укусів змій вже пролікували майже 10 пацієнтів. Найменшому з них було лише чотири роки. Щорічно у цей медзаклад звертається понад 20 дітей з приводу зміїних укусів. Ці укуси не є смертельні, але лише за умови вчасного надання медичної допомоги. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах