Справа про автомобілі для ЗСУ: львівського волонтера відправили під нічний домашній арешт

Справа про автомобілі для ЗСУ: львівського волонтера відправили під нічний домашній арешт.

Справа про автомобілі для ЗСУ: львівського волонтера відправили під нічний домашній арешт. Фото: facebook.com/nazarii.ostrovskyі.

Події
20 вересня 2022 09:54

Голосіївський районний суд Києва у понеділок, 19 вересня, обрав запобіжний захід львів'янину Назарію Островському – одному з волонтерів, якого підозрюють у махінаціях із ввезенням автомобілів для армії. Про це він повідомив у фейсбуці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Назарій Островський розповів, що слідчі та прокурори просили заарештувати його з альтернативою внесення застави у розмірі 208 000 гривень, але суд погодився лише на нічний домашній арешт – з 23:00 до 06:00.

"На жаль, поки що не можу коментувати шиту білими нитками справу через таємницю слідства, але колись, після перемоги буде дуже цікава книжка", – написав Островський.  

Нагадаємо, що Назарій Островський – підприємець та депутат Бродівської міської ради, голова Львівської міської організації "Української Галицької партії". 8 вересня поліція провела обшуки в нього, а також ще в одного львівського волонтера – Святослава Літинського.

Літинський та Островський є фігурантами у кримінальному провадженні щодо незаконного продажу гуманітарної допомоги – автомобілів. Ухвалу про проведення обшуків видала 16 серпня слідча суддя Голосіївського районного суду Києва Вікторія Хоменко. 8 вересня у момешканнях волонтерів провели обшуки. 

30 серпня Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід для львівського художника Олеся Дзиндри та волонтера Юрія Музичука. Правоохоронні органи звинуватили їх у продажу автомобілів, які завозили з-за кордону з нульовим розмитненням як гуманітарну допомогу.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах