В дитсадок у Львові забігла лисиця — незвану гостю зафіксувала камера відеоспостереження

В дитсадок у Львові забігла лисиця — незвану гостю зафіксувала камера відеоспостереження.

В дитсадок у Львові забігла лисиця — незвану гостю зафіксувала камера відеоспостереження. Фото: townnews.com (умовне).

Події
21 жовтня 2022 07:48

На території дитсадка в районі вулиці Героїв Майдану, поблизу Парку культури у Львові помітили лисицю. Вранці 20 жовтня, орієнтовно у період з 8:45 по 9:30, тварину зафіксували на камерах відеоспостереження. Відео в одному з пабліків у соцмережах опублікував директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Ігоря Антаховича, тварина швидше за все прийшла з лісу, тим більше, що дитячий садок, де її помітили, розташований у локації поруч з двома парками – Парк культури та Стрийський парк, а звідти недалеко до Сихова та Зубри.

«У нас немає служб, які б займалися лисицями. Наше ЛКП «Лев» поки що орієнтоване тільки на собак і котів. Лисиці вважаються дикими тваринами і ними в місті ніхто не займається наразі. Хоча у Європі вже давно вони створили свої популяції та живуть у містах, час від часу ветеринарні служби їх вакцинують, відтак, там вони не становлять небезпеки для людей. Є інший шлях вакцинації, який використовують у сільському господарстві. Наприклад, в лісі розкидають приманки, які містять в собі вакцини від сказу та інших хвороб. Однак наше законодавство не дозволяє використовувати такі приманки в місті, тому що є небезпека, що хтось може їх взяти, наприклад, діти, тому це небезпечно», – розповів tvoemisto.tv Ігор Антахович.

За його словами, головна мета приходу лисиці в місто – пошук легкої їжі. Як правило, вони харчуються на смітниках, але зараз сміттєві контейнери практично усі недоступні для тварин і птахів, тому вони йдуть до людей. Тому, якщо мешканці бачать її поруч, їм не варто контактувати з твариною, а головне – не підгодовувати, тоді вона повернеться і піде далі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах