Три незвичайні музеї у Львові, які неодмінно вразять

Три незвичайні музеї у Львові, які неодмінно вразять.

Три незвичайні музеї у Львові, які неодмінно вразять. Фото: pexels.com.

Дозвілля та їжа
24 сiчня 10:00

Похід до музею – відпочинок із користю. Розповідаємо про незвичайні музеї у Львові, які неодмінно вас вразять. Повірте, тут буде дуже цікаво і дітям, і дорослим. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Центр води

Центр води у Львові.Центр води у Львові. Фото: facebook.com/vodokanal.lviv.

Смакувати водичку, розгадувати загадки та спробувати себе у дорослій професії – саме на такі пізнавальні екскурсії запрошує дітей "Центр води". 

Під час екскурсії діти дізнаються, як організована система водопостачання та каналізації у місті Лева, та чому потрібно бережно використовувати водні ресурси. 

Охочих потрапити на екскурсію в "Центр води", просять зголошуватися за номером телефону (097) 359 85 02, писати у приватні повідомлення на сторінці "Львівводоканалу" у Facebook, чи на електронну пошту tgembach@gmail.com.  

Адреса: Музей води, вулиця Хуторівка, 24. 

Графік роботи: за попереднім записом. 

Ціна квитка: безкоштовно.  

Музей науки

Музей науки у Львові.Музей науки у Львові. Фото: facebook.com/museumlviv.

Увесь простір Музею науки у Львові заповнений маятниками, моделями, апаратами – такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє. Моделі міняють стан, форму, положення. На кожному кроці можна самостійно виробити магнітне поле, торнадо, сніжинки. Відчути ураган на собі, управляти вітровою електростанцією, відправити пневматичні повітряні доставки між містами України і спостерігати, як їх "доставляють" по трубах. 

Загалом в експозиції музею науки – близько 90 різноманітних експонатів, які інтерактивно і цікаво будуть пояснювати дітям явища природи та закони фізики. 

Найпопулярніший експонат Музею науки у Львові – зменшена модель російського крейсера "Москва", який успішно потопили ЗСУ. Зараз відвідувачі музею мають таку ж нагоду – судно має пробоїни і його можна легко пустити на дно. 

Купувати квитки слід завчасу. Зробити це можна на сайті Музею науки. 

Адреса: Музей науки, вулиця Стрийська, 200А. 

Графік роботи: 10:00-20:00.

Ціна квитка: 350 гривень для всіх відвідувачів зростом вище 90 сантиметрів. Малі діти і люди з інвалідністю заходять у музей безкоштовно.

Музей у темряві

Музей у темряві у Львові.Музей у темряві у Львові. Фото: 0300.com.ua.

«Третя після опівночі» — один із найнезвичайніших музеїв Львова, де екскурсії у цілковитій темряві проводять незрячі гіди. У Києві такий музей працює ще з 2017 року, його відвідали майже 40 тисяч людей. Їхній найпопулярніший відгук — «Це має відчути кожен!» 

Наразі у Львові музей проводить виставку в темряві «Мистецтво на дотик». Пройти її можна за попереднім бронюванням самому, удвох, максимум — утрьох.

Програма виставки складається з двох частин: безпосередньо сама виставка в темряві у супроводі незрячого гіда, де буквально можна відчути посмішку Мони Лізи, колони Тадж Махалу та багато інших експонатів архітектури, живопису та кіномистецтва. А також активності при світлі, під час яких можна навчитись писати шрифтом Брайля, пограти в тактильні ігри та багато іншого. Також в музеї пропонують дитячі інтерактиви «5 чуттів» (як виїзні, так і в просторі музею).  

Окрім того, тут проводять побачення у темряві, вечері у темряві й інші тематичні заходи. 

Попередня реєстрація обов'язкова. Зробити це можна за номером телефону 073 543 03 00.

Адреса: Музей у темряві «Третя після опівночі», вулиця Личаківська, 8. 

Графік роботи: за попереднім записом.

Ціна квитка: 300 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах