Стала відома причина отруєння гостей у львівських кафе «Анхор» та «Cасао»

Стала відома причина отруєння гостей у львівських кафе «Анхор» та «Cасао».

Стала відома причина отруєння гостей у львівських кафе «Анхор» та «Cасао». Фото: pixabay.com

Події
15 червня 2023 12:48

Стала відома причина масового отруєння відвідувачів у двох львівських кафе. Станом на 15 червня на лікуванні перебуває 25 пацієнтів, з них троє дітей. Про це повідомила директорка Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наталія Тімко-Іванченко наголосила,  що ці два спалахи сталися у закладах громадського харчування, які між собою ніяк не пов’язані.

«У першому спалаху є семеро людей, з них одна дитина. Вони були госпіталізовані впродовж суботи-неділі і з тих пір кількість хворих не збільшується. У матеріалі від трьох хворих бактеріологи Львівської обласної інфекційної лікарні підтвердили сальмонелу, тому ми говоримо про випадки сальмонельозу», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

За її словами, у другому спалаху станом на зараз госпіталізовано 16 осіб, з них двоє дітей. Учора методом ПЛР фахівцями Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України в однієї пацієнтки було підтверджено сальмонелу. 

«Госпіталізація триває від неділі і до сьогодні, стан хворих, які були госпіталізовані раніше, вже з позитивною динамікою. Тих, хто тільки поступає в лікарню – середньої важкості», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Нагадаємо, що вівторок, 13 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні з попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» госпіталізовано 15 осіб, серед них двоє дітей.  Пацієнти, що потрапили до лікарні , харчувалися у кафе «CACAO» на проспекті Червоної Калини і у кафе «Анхор» на вулиці Земельній, 23. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах