У Шевченківському районі Львова збудують дві школи і дитсадок

У Шевченківському районі Львова збудують дві школи і дитсадок.

У Шевченківському районі Львова збудують дві школи і дитсадок. Ілюстративне фото: gettyimages/Robert Decelis

Події
08 лютого 11:32

У Львові організують всеукраїнські відкриті архітектурні конкурси на проєктну пропозицію для будівництва двох шкіл – однієї на вулиці Промисловій, 53, а іншої – на вулиці Хмельницького, 207. Рішення погодили під час засідання виконкому Львівської міської ради 7 лютого.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час виконкому зауважив, що школа на Промисловій необхідна для врівноваження забезпечення соціальними об’єктами. Окрім школи на 720 учнів, пропонується звести дошкільний навчальний заклад на 50 дітей.

Антон Коломєйцев додав, що місто отримало гарантійний лист від підприємців – вони профінансують премію архітекторам, які будуть брати у цьому конкурсі участь. Йдеться про ТОВ «Шкіряне підприємство «Світанок», кінцевими бенефіціарними власниками якого є Володимир Вишиваний і Микола Мельник, власники ПП «Ріел-Інвест».

Щодо будівництва великої приватної школи, яку планують звести на вулиці Богдана Хмельницького, 207, то для цього відведені дві окремі земельні ділянки. Ця школа також буде на 720 учнів і садок на 50 дітей.

Зазначимо, що за цією адресою на території раніше був Львівський нафтомаслозавод, який заснували у 1896 році як фабрику і рафінерію виробів із нафти. У 2009 році суд ліквідував завод, а на майно наклав арешт.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах