П'ять недорогих курортів у Львівській області, куди можна поїхати навесні: ціни 2024

П'ять недорогих курортів у Львівській області, куди можна поїхати навесні: ціни 2024.

П'ять недорогих курортів у Львівській області, куди можна поїхати навесні: ціни 2024. Фото: Юрій Богун.

Події
14 квiтня 08:34

Розповідаємо про бальнеологічні курорти Львівської області для весняного "перезавантаження" – Трускавець, Східниця, Шкло, Любінь Великий, Моршин. Адже, щоб боротися з окупантами, донатити ЗСУ, волонтерити і відновлювати країну потрібно вчасно відпочивати. Звісно, якщо їхати у відпустку на травневі свята, або влітку, то "недорогими" ці курорти назвати важко, але якщо спланувати відпочинок до "травневих" – поїздка може бути і приємно, і бюджетною. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Трускавець

Перше, що вражає, коли потрапляєш у Трускавець – неймовірно свіже гірське повітря. Такого у великому місті немає. Так і хочеться просто ходити і дихати, милуючись природою (парк тут величезний!), фотографувати диких качок на озері, годувати білок і синиць. 

Серед цікавих локацій у Трускавці, які неодмінно варто відвідати, перебуваючи на курорті: оглядовий майданчик біля статуї Ісуса Христа на Гошівській горі, зоокуточок біля санаторія "Карпати", дельфінарій, музей-криївка.

Як доїхати: відстань зі Львова до Трускавця – близько 80 кілометрів. Через місто Лева курсують потяги "Київ-Трускавець" і "Дніпро-Трускавець". Також зі Львова на курорт їздять дві електрички. Можна доїхати в оздоровницю й рейсовим автобусом.

Ціни: двомісний номер із власною ванною кімнатою та кухнею у приватному секторі – від 500 гривень за добу (за двох). 

Східниця

Навіть кілька діб у карпатському селищі Східниця, яке на увесь світ славиться своїми мінеральними водами, дасть хороший заряд бадьорості. Це ідеальне місце для тих, кому хочеться у гори, але зі зручностями.  Ресторани, кав’ярні, форельники, супермаркети, магазини, ринки, басейни зі спа-процедурами, аптеки і кав'ярні – тут є все для комфортного відпочинку на лоні природи.  

Джерела на цьому бальнеологічному курорті розташовані далеко одне від одного, тож багато часу туристи витрачають на те, аби пити воду "так, як лікар прописав!. На щастя, прогулянки мальовничою Східницею – це вже неймовірні враження. Якщо ж залишається вільний час на розваги – туристи їдуть на екскурсії. 

Як доїхати: відстань зі Львова до Східниці – 100 кілометрів. Доїхати до Східниці можна автобусом зі Львова, потягом "Київ-Трускавець" і "Дніпро-Трускавець", або електричкою до Трускавця, потім пересівши на маршрутку. Останні курсують від трускавецького залізничного вокзалу. Також тут же завжди є таксисти, які охоче завезуть, куди треба.

Ціни: двомісний номер у приватній садибі – від 600 гривень за добу (за двох).   

Шкло

Курорт Шкло.Курорт Шкло. Фото: vsesanatorii.com/

Це бальнеологічний і грязевий курорт, що розташований у лісопарку Розточчя на Яворівщині. Ідеальне місце для "перезавантаження", а також лікування і профілактики недуг. В оздоровниці лікують захворювання нервової системи, травми опорно-рухового апарату, системи кровообігу, урологічні, а також шкірні захворювання.

Сірководневу сульфатно-кальцієву воду курорту Шкло, на яку так багата оздоровниця, використовують для купелей, а гідрокарбонатно-натрієво-кальцієву — для пиття. 

Як доїхати: відстань зі Львова до Шкла – 45 кілометрів. З міста Лева до курорту можна доїхати автобусом (курсують від залізничного вокзалу). 

Ціни: двомісний номер у готелі – від 1200 гривень за добу (за двох).   

Любінь Великий

Курорт Любінь Великий.Курорт Любінь Великий. Фото: uk.wikivoyage.org.

Санаторій "Любінь Великий" – одна з перших оздоровниць на території України. Вона була відкрита ще в 1778 році. Окрім того, одними з перших в нашій країні тут з'явилися відділення реабілітації хворих після інфаркту і відновного лікування для дітей із ДЦП.

Територія комплексу, оточена лісом і річкою Верещиця, становить близько 4 гектарів. До послуг відпочивальників на є два джерела з водою сірководневого типу і болото з торф'яними лікувальними грязями. 

"Любінь Великий" – це унікальний комплекс, який дозволяє пройти лікування і дорослим, і дітям із проблемами серця та порушення роботи опорно-рухової системи.

Як доїхати: відстань зі Львова – 30 кілометрів. З міста Лева до курорту можна доїхати автобусом (курсують від приміського вокзалу). 

Ціни: двомісний номер у санаторії – від 1320 гривень за добу (за двох).   

Моршин

Місто, зусібіч оточене заповідними лісами, потопає у зелені. Гуляти курортними вулицями, на повні груди вдихаючи чисте карпатське повітря – задоволення, яке недоступне мешканцям великих міст. Моршин – не такий популярний, як Трускавець чи Східниця і в цьому головна його перевага. Тут вам не доведеться стояти у черзі, аби попити мінеральної води, у ресторані завжди знайдеться вільний столик.

Як доїхати: Моршин розташований за 80 кілометрів від Львова. Сюди можна доїхати автобусом. Або ж добратися потягом чи електричкою до Стрия, а звідти – маршруткою.

Ціни: двомісний номер із власною ванною кімнатою у приватному секторі – від 550 гривень за добу (за двох).  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах