Через сексуальне насилля над дітьми в реабілітаційному центрі на Львівщині в Україні перевірять усі інтернати

Через сексуальне насилля над дітьми в реабілітаційному центрі на Львівщині в Україні перевірять усі інтернати.

Через сексуальне насилля над дітьми в реабілітаційному центрі на Львівщині в Україні перевірять усі інтернати. Фото ілюстративне: espreso.tv.

Події
Сьогодні 10:48

На вихідні стало відомо, що у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині відбувалося насилля над дітьми. На фоні цього міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович доручила провести перевірку усіх закладів, де цілодобово проживають діти. Про це посадовиця повідомила у своїх соцмережах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Я доручила Нацсоцслужбі провести перевірки в усіх таких закладах, де цілодобово живуть діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав», – йдеться у повідомленні міністерки. 

Також Оксана Жолнович зазначила, що для перевірки служба розробила спеціальний опитувальник, аби виявляти порушення не травмуючи дітей. 

Окрім того, посадовиця закликала збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах та розвивати інклюзивні класи і спеціальні класи в загальних школах. Таким чином, за її словами, не потрібно буде відправляти дітей далеко від дому. 

Нагадаємо, раніше Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що на Львівщині у закладі, який розміщує найвразливіші категорії дітей, фіксували свідчення підопічних про те, що директор здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за «погану поведінку» чи порушення розпорядку дня.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах