Не вбереглись: скільки медиків на Львівщині захворіли на коронавірус

Не вбереглись: скільки медиків на Львівщині захворіли на коронавірус фото

Не вбереглись: скільки медиків на Львівщині захворіли на коронавірус фото

Події
07 травня 2020 14:02

На Львівщині захворіли на коронавірус 14% від усіх медиків області. Такий приріст хворих пояснюють тим, що в області почали пріоритетно тестувати саме лікарів.

Як повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько, хворіють навіть медики з не «коронавірусних лікарень».

«Нам треба посилювати заходи епідконтролю в "некоронавірусних лікарнях", бо чим більше пацієнтів буде з коронавірусом у області, тим більша вірогідність, що пацієнт із інсультом, травмою, після ДТП чи пацієнт із іншою некоронавірусною хворобою або асимптомним перебігом вірусу може з’явитися в звичайній лікарні», – пояснив Андрій Васько.

За словами Андрія Васька, лікарні Львівської області забезпечені всім обладнанням на засобами захисту на термін від трьох тижнів до півтора місяці.

Зазначимо, COVID-19 виявили у 10 медиків із однієї підстанції лікарні швидкої допомоги, один із лікарів у стані, наближеному до важкого. Хворобу могли підхопити на одному з виїздів. Ще 17 медиків захворіли у Центрі легеневого здоров’я. Також коронавірус виявили у 5 співробітників центру Святої Параскеви та у 5 лікарів Львівської обласної клінічної лікарні.

Нагадаємо, у Львові зафіксували новий антирекорд – за добу підтвердили 42 випадки зараження COVID-19. Загалом у місті коронавірусом інфікувалось 595 людей.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах