У львівській лікарні запрацює перше в Україні безкоштовне реабілітаційне відділення (відео)

Фото взято з сайту msmunchen.ru

Фото взято з сайту msmunchen.ru

Транспорт та інфраструктура
12 листопада 2015 15:48

Безкоштовне фізичне відновлення проходитимуть пацієнти після неврологічних, нейрохірургічних та травмологічних недуг у міській лікарні швидкої медичної допомоги, повідомляє zaxid.net.

Відділення передбачене на 24 пацієнти у стаціонарі. Також тут можуть лікуватись і амбулаторно. Вартість проекту – 7,5 млн грн, з них 3 млн грн міських грошей використали на капітальний ремонт приміщень відділення, 4,5 млн грн – спонсорські гроші, за які придбали медичне обладнання, меблі та дрібний медінвентар.

"Тут представлені новітні тренажери для фізичної реабілітації такі як: мотомеди, які допомагають розвинути функцію нижніх кінцівок, верхніх кінцівок. Є тренажери для вдосконалення балансу, що допомагає хворому в кращому пересуванні та володінні своїм тілом. Допоміжні засоби типу підвісної терапії, яка допомагає пацієнту втримати рівновагу і бути в безпеці, щоб він не впав", – розповідає фахівець з фізичної реабілітації Олег Білянський.

Відділення реабілітації – це палатна зона, маніпуляційна, три зали фізичної терапії, масажний кабінет, кабінети психолога та ерготерапія. У планах міського управління охорони здоров’я новітні центри реабілітації відкрити у кожній міській лікарні та поліклініці.

"Наступна має бути 8-ма лікарня, але треба робити це паралельно. Я зараз вишукую можливості хоча б в одній із поліклінік, наприклад, там в 4-й поліклініці на Сихові. Там великий житловий масив, багато людей і, можливо, теж створити такі зали реабілітації", – каже начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Пацієнти проходять реабілітацію у відділенні безкоштовно.

Львів у новинах:

Поліція Львова буде патрулювати центр на мотоциклах 

На деяких львівських вулицях змінять рух: візуалізація 

Який транспорт курсуватиме біля площі св. Юра у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах