Де чекати: біля залізничного вокзалу облаштують нові зупинки

Неподалік залізничного вокзалу у Львові облаштують додаткові зупинки і звузять проїжджу частину. Фото Андрій Білий.

Неподалік залізничного вокзалу у Львові облаштують додаткові зупинки і звузять проїжджу частину. Фото Андрій Білий.

Транспорт та інфраструктура
24 квiтня 2019 16:49

Неподалік залізничного вокзалу у Львові облаштують додаткові зупинки і звузять проїжджу частину. Відповідне рішення ухвалили під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху сьогодні, 24 квітня, пише tvoemisto.tv.

Зробити це мають до 13 травня, коли перестануть курсувати трамваї на площу Двірцеву. Тоді ж кінцеву зупинку перенесуть до депо на Городоцькій (біля торгового центру "Скриня").

Окрім висадкової, біля приміського вокзалу розширять посадкову платформу довжиною 60 метрів та, заберуть приблизно 2 метри проїжджої частини та відділять блоками від дороги уздовж вулиці, починаючи від кільця на Чернівецькій до пішохідного переходу на Городоцькій.

Облаштувати тимчасові зупинки неподалік залізничного вокзалу у Львові мають до 13 травня.

Облаштувати тимчасові зупинки неподалік залізничного вокзалу у Львові мають до 13 травня.

У протилежному напрямку біля наявної зупинки 2 метри проїжджої частини заберуть у напрямку центру. За словами головного спеціаліста відділу паркування управління транспорту Костянтина Баранюка, ширина Городоцької тут сягає 8,5 метра, тож автомобілям залишать дві смуги для руху.

Зупинки від дороги мають відділити або бетонними блоками, або водоналивними пластиковими бар’єрами. Саму зупинку замостять використаними плитами.

Нагадаємо, "Інститут просторового розвитку" розробив проект реконструкції площі Двірцевої. Після реконструкції тут з’явиться більше пішохідного простору. Проектом реконструкції передбачено облаштування окремих смуг руху для громадського та приватного транспортів. Вулицю Чернівецьку планують розділити на дві частини з допомогою широкої пішохідної алеї, а замість кільця облаштують сучасний фонтан. Ліва частина площі Двірцевою буде спеціальною зоною для приватних авто. Також в межах проекту планують облаштувати десятки майданчиків для швидкої висадки пасажирів – kiss&ride. 

Реконструкція площі Двірцевої відбуватиметься поетапно. Від 1 березня закрили першу частину площі, з 22 березня закриють Автостанцію і, приблизно, з 15 травня трамваї перестануть курсувати до вокзалу, а будуть розвертатися на вулиці Городоцькій біля депо. З 31 березня Львівська філія "Укрзалізниці" вводить додаткові зупинки на станції "Підзамче" для 53 поїздів. Таким чином мають розвантажити центральний вокзал.

Додамо, що отак виглядала площа Двірцева у Львові 100 років тому.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Фотошок: як виглядає львівська "кавалєрка" за 1600 гривень у місяць

Перед смертю став на коліна: на львівському вокзалі знайшли труп

З метеостанцією і підсвіткою: біля львівської опери з’явиться сухий фонтан

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах