Небесна страховка: чому вживаний автомобіль обов’язково треба освятити

Чому вживаний автомобіль обов’язково треба освятити. Фото: news.church.ua

Чому вживаний автомобіль обов’язково треба освятити. Фото: news.church.ua

Транспорт та інфраструктура
09 листопада 2020 12:38

В Україні особлива популярна тенденція купівлі вживаних автомобілів – тепер їх можна замовити на аукціонах інших країн (США), пригнати польську чи литовську «бляху», або ж просто придбати на відповідних сайтах. Та купити чиєсь авто – це лише перший крок, адже потім, задля власного ж спокою, його потрібно обов’язково освятити. Якщо ви не знали, для чого освячувати вживане авто, то VG Львів розповість вам.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Для чого освячувати вживане авто

Освячення вживаного авто. Фото: credo.proОсвячення вживаного авто. Фото: credo.pro

Водії – народ забобонний, саме в автівках можна побачити багато іконок, талісманів чи інших атрибутів на «удачу». Така ж історія з освяченням вживаного автомобіля.

Зазвичай, власники продають свої автомобілі, коли вони починають ламатися або з ними трапляються якісь негаразди. Тож біоенергетики радять перед купівлею такої машини якомога більше дізнатися про її господаря. Адже життєві невдачі і негаразди, які переслідували попереднього водія, можуть передатися наступному. Якщо ж такої можливості немає, чи автомобіль дуже сподобався, тоді його енергетику радять "очистити" з допомогою освячення.

Як підготувати авто до обряду

Обов’язковою умовою є те, що автомобіль має бути чистим, тож перед освяченням його потрібно ретельно вимити. Звісно, якщо ви заїдете в калюжу чи від дороги транспорт трохи притрусить пилом – то це нічого. Але від шарів давнього бруду варто позбутись.

Також перед освяченням в автівці не можна курити, сваритись та лаятися.  Усій сім’ї перед обрядом радять відвідати церковну службу. Для освячення в авто повинна бути іконка.

Таємниця розгадана: що означає наліпка «рибка» на автомобілях

Де освятити автомобіль

Освячення вживаного авто. Фото: bituk.mediaОсвячення вживаного авто. Фото: bituk.media

Будь-який священник може провести обряд освячення автомобіля. І це можна зробити в будь-якому храмі, який вам подобається. Фіксованої ціни на такий обряд в Україні немає, все відбувається за домовленістю. Найкраще, обрати того священника, якого ви знаєте, аби вам було з ним комфортно.

Сам обряд не є складним – ви повинні відчинити двері, капот та багажне відділення авто (священнослужитель вам про це сам скаже). Тоді святий отець із молитвою окропить авто святою водою та благословить водія та пасажирів на добрий шлях.

Як освятити автомобіль самому

Якщо немає можливості звернутись за допомогою священника, то провести обряд освячення авто можна й власноруч. Для цього потрібно знайти тихе місце, де б ніхто не заважав. Тоді окропити автомобіль та його салон святою водою, поставити в середину іконку та прочитати молитву.

Молитва для самостійного освячення автомобіля

Боже, Ти силою Свого Слова створив цілий Всесвіт, дав людині владу над усім створінням, а також розум, силу і здатність, щоб вона могла мудро й відповідально порядкувати і вдосконалювати світ - згідно із задумами Твоєї Волі і Провидіння. Вчини так, щоб цей автомобіль, витвір Твій й людської винахідливості і праці, завдяки Твоєму Благословенню, служили для добра й блага людини, для її праці та відпочинку.

«Отче наш», «Богородице Діво», «Слава і нині» (читаються тричі).

Таємниця розгадана: для чого на автомобілях вішають маленьке відерце

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах