Куди піти у Львові на вихідні: святкуємо день міста, батяруємо, йдемо на "Флюгери Львова"

На День батяра завітають ретро автомобіли.

На День батяра завітають ретро автомобіли.

Дозвілля та їжа
30 квiтня 2015 19:53

Цими вихідними Львів святкує день міста і обіцяє здивувати не лише цікавими локаціями, фестивалями, концертами, але й креативно  розважити усіх гостей і мешканців столиці Галичини. Подій і яскравих видовищ буде багато і скрізь можна буде відпочити так, як кожен собі бажає. А де буде найцікавіше, підкаже Vgorode Львів.


День міста Львова


Куди піти у Львові на вихідні: святкуємо день міста, батяруємо, йдемо на "Флюгери Львова" фото

3 травня у Львові мешканці та гості відзначатимуть День міста, а оскільки цього року виповнюється 150 років від дня народження митрополита Андрея графа Шептицького,  мерія прийняла рішення відзначити 759-річчя Львова як День міста Шептицького.

Вже традиційно перед Днем міста, 1 травня, у Ратуші відбудеться урочиста сесія Львівської міської ради, під час якої будуть оголошені імена переможців у щорічних номінаціях "Шляхетна львівська родина", "Львів’янин року" та "Почесний громадянин міста".

Читайте тут детальну програму святкування Дня міста у Львові


День Батяра


Куди піти у Львові на вихідні: святкуємо день міста, батяруємо, йдемо на "Флюгери Львова" фото 1

                             

1-3 травня на площі Музейній (біля Домініканського собору) пройде VII День Батяра у Львові. Це свято міської культури, під час якого гості та мешканці міста мають можливість зануритися в атмосферу, настрій, стилістику і побут такого споконвічно львівського явища як батярство.

"Гості свята познайомляться із галантними хуліганами - батярами та їх культурою. Батяри залишили нам у спадок багато гумористично-ліричних пісень, анекдотів, оповідок, які сьогодні називають "батярським фольклором". Батяри – стали одним із символів Львова", - зазначив організатор свята Андрій Сидор.

Під час Дня Батяра 1-4 травня на площі Музейній (біля Домініканського собору) буде працювати Батярська канцелярія. Тут кожен гість Свята може пройти процес посвячення та отримати посвідчення справжнього батяра, повідомили Vgorode Львів у прес-службі ЛМР.

2 травня вулицями міста проїдуть "Батяри на роверах".

Акція об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. Організатори сподіваються, що заїзд стане щорічним дійством та своєрідною присвятою львівській батярській міській культурі початку ХХ ст.

Реєстрація та вхід вільний

Детальну программу святкування День Батяра читайте тут


"Флюгери Львова"


 Куди піти у Львові на вихідні: святкуємо день міста, батяруємо, йдемо на "Флюгери Львова" фото 2

                                                       фото: www.bokeh.com.ua

У неділю, 3 травня, в останній день фестивалю "Флюгери Львова" відбудеться традиційне "Прокидання з..."

Цьогоріч Львів "прокидатиметься" із "ТНМК".

"Усі, хто приходить на фестиваль, найбільше очікують на "Прокидання…", оскільки це незвична концертна програма. Цьогорічне "Прокидання з…" буде продовженням постійного діалогу Львова і Харкова. Саме тому ми вирішили зробити подарунок і прокинутися із містом, яке максимально віддалене від нас, але між нами немає відстані у культурі, розвитку", – зазначила Юлія Хомчин.

Читайте тут детальну програму "Флюгерів Львова 2015"


 Дні хорватської культури


Куди піти у Львові на вихідні: святкуємо день міста, батяруємо, йдемо на "Флюгери Львова" фото 3

                                                   фото з сайту bilshe.com

Впродовж трьох днів, з 1 до 3 травня, у Львові буятиме фестиваль "Meditarraneo". Дні "Хорватської культури", познайомлять львів’ян і гостей міста з мистецтвом, культурою, національною кухнею, музикою, кіно та туристичним потенціалом Хорватії

До участі у фестивалі запрошено близько 30 хорватських митців – серед яких художники, кухарі, письменники та гурт "Tovarecа muzikа". А розпочнеться дійство на майданчику Музею ідей. Відтак щодня хорватські кухарі готуватимуть національні страви Далмації за традиційним способом "з пеки". Також будуть представлені й традиційні напої Хорватії. А в галереї Музею ідей  1 травня відкриється одразу 3 виставки – скульптури з оливкового дерева Вінка Каймака, світлин Задарської жупанії (група хорватських фотомайстрів) та графіки Маріани Якеліч. 

Родзинкою програми, за словами організаторів, будуть виступи гурту "Tovarecа muzikа" – хлопці з острова Дугі оток в народних строях. З 1 до 3 травня вони рушатимуть у місто, сурмлячи в волячий ріг та акомпануючи собі старими прасками, наповненими металом. Острів’яни здавна використовували ріг вола у своєму побуті, зокрема, як засіб зв’язку на морі, а також вірили, що такі звуки оберігають їх від нещастя. Ці давні традиції гурт відроджує ще з 1959 року.

 Читайте тут Детальну програму


Фестиваль Razomfest - фестиваль  якісної музики


Куди піти у Львові на вихідні: святкуємо день міста, батяруємо, йдемо на "Флюгери Львова" фото 4

                                                 фото:vk.com/razomfest

Два дні, 12 гуртів. Іздрик, кавери, подорожі та тревелхаки.

Учасники: AKUTE (Білорусь), PUR:PUR, Vivienne Mort, DaKooka, Brunettes Shoot Blondes, Гапочка, Freddy Marx Street, Epolets, Fontaliza, Дикі Серцем, Шосте Чуття, MilkIt.

Літературна сцена: Іздрик, Іван Байдак, Марк Лівін, Роман Штігер та Ірина Мороз.

Також досвідчені мандрівники читатимуть лекції про бюджетні подорожі та різноманітні тревелхаки.

Детальніше у нашій АФІШІ.

Ще більш цікавинок тут: ТРАВНЕВІ СВЯТА 2015 У ЛЬВОВІ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах