12 ялинок та конкурс льодових фігур: Новий рік у Львові буде цікавим не тільки в центрі

Новина - Дозвілля та їжа - 12 ялинок та конкурс льодових фігур: Новий рік у Львові буде цікавим не тільки в центрі

Новина - Дозвілля та їжа - 12 ялинок та конкурс льодових фігур: Новий рік у Львові буде цікавим не тільки в центрі

Дозвілля та їжа
10 грудня 2015 17:07

Цього року новорічні та різдвяні святкування проводяться під назвою "Різдво єднає у Львові", що показує прагнення мешканців усіх регіонів України до єднання. Заходи розпочнуться з відкриття новорічної ялинки, яке відбудеться 18 грудня перед Оперним театром.

"Цього року зимові свята у Львові проходитимуть під назвою "Різдво єднає у Львові", як приклад громади міста, яка об’єднує всіх. Насправді, програма є насиченою та цікавою, адже готуючи цю програму ми думали про дітей, про дорослих та про гостей міста", – розповіла Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Читайте також: Свято Пампуха, фестиваль вертепів та "Червено вино": святкуємо Різдво на Західній Україні

"Напередодні Дня святого Миколая, 18 грудня, запалає святковими вогнями новорічна ялинка перед Оперним театром. 3D-мапінг шоу, виступ музичного колективу "Курбаси", а також привітання від найкращих читачів бібліотек м. Львова – ці заходи стануть частиною відкриття головної ялинки міста, яке об’єднали з початком роботи Різдвяного ярмарку.

Читайте також: Скільки коштує зняти у Львові квартиру на Новий рік та Різдво 2016

Центральна ялинка, сягатиме приблизно 20 метрів у висоту. Привезуть дерево в понеділок, 14 грудня, з району с. Східниця. Вартість ялинки 7485 грн. Кошти були виділені з бюджету міста. Ялинку прикрасять минулорічними дерев’яними іграшками, які були виготовлені у школі ім. О. Новаківського, дерев’яними іграшками, які докупили цього року за кошти спонсорів та іграшками від компанії "Світоч". Також планують змінити стилістику світлового оформлення та дещо оновити освітлення ялинки, на що було виділено 55 тис. грн. спонсорських коштів. Планується, що ялинку підсвітять синьо-жовтими кольорами", – розповіла Богдана Брилинська, т.в.о. начальника управління культури ЛМР.

Читайте також: Новий рік 2016 та Різдво у Львові: що буде цікавого

З 12 грудня до 19 січня у Львові на проспекті Свободи та на площі Ринок традиційно працюватимуть Львівські ярмарки.

"Цього року ми плануємо відкривати ярмарок разом з міською ялинкою. Цього року ми вирішили збільшити кількість будинків, у зв’язку з тим, що багато підприємців виявили бажання взяти у ньому участь. Також ми насичуємо культурну програму.

Зокрема, 23 грудня біля входу в Ратушу ми презентуємо міську шопку, яка є авторською роботою відомого львівського скульптора Антона Лубія. Всі фігурки будуть вирізані з тополі та розфарбовані дітьми.

Також на сцені ярмарку 7 та 8 січня буде проект "100 вертепів", де будь-які вертепові колективи, які захочуть виступити, матимуть таку можливість і зможуть себе презентувати.

Традиційно 8 січня відбудеться проект "Хода звіздарів", який ми вже декілька років підтримуємо.

Вперше цього року хочемо започаткувати фестиваль колядок та показати всьому світу, що ми зберігаємо наші традиції. Плануємо долучити наших сусідів з-за кордону та з інших міст України і, якщо все вдасться, то плануємо його зробити щорічним.

На завершення 17-18 січня плануємо провести вже традиційний конкурс льодових фігур, який збирає кращих скульпторів", – додали представники компанії "Львівські ярмарки".

"Цьогоріч Парк культури стане не лише основною локацією зимових атракцій у місті, але й головним місцем святкування Нового Року 2016. Ми підготували оригінальну програму, складену з урахуванням особливостей року Вогняної Мавпи, яка є покровителькою креативу та творчості.

Читайте також: Коли запрацює та чим здивує Зимовий Парк

Щовихідних на гостей парку очікує святкова програма та безліч сюрпризів. У сніжну пору будуть облаштовані єдині у Львові траси для катання на санчатах та сноутюбах. Проте і за відсутності снігу тут буде чим зайнятися, адже відвідувачам запропонують альтернативні атракції – 3D-мапінг шоу, екстремальний велотріал, фаєр-шоу, лицарські бої та інші оригінальні розваги. Тут влаштують оригінальний ярмарок та прикрасять еко-ялинку, а ще парк стане резиденцією улюблених всіма сибірських хаскі.

Зимовий парк відкриється 19 грудня і працюватиме до 19 січня (можливе продовження). Ми розробили програму Зимового парку таким чином, аби бути максимально незалежними від погодних умов. Готуємо безліч розваг для гостей, які створять святкову зимову атмосферу і за відсутності снігу", – розповіла Христина Пархуць, головний адміністратор Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Для дітей також підготували багато заходів та акцій, зокрема, для вихованців школи-інтернату №2 проведуть святковий вечір "Святий отче Миколаю, Ти прийди до нас із раю!". Також Святий Миколай завітає на святкові заходи для дітей з пільгових категорій у кожному районі міста. Біля входу у міську раду відкриють виставку дитячих творчих робіт "Збережемо життя ялинці" серед учнів закладів освіти м. Львова. У центрі творчості дітей та юнацтва Галичини впродовж декількох днів відбуватиметься новорічний різдвяний концерт "Зимова казка" для дітей соціально-незахищених категорій. У м. Винники та у самому Львові проходитимуть фестивалі вертепів. Фестивалі колядок та хорового мистецтва у різних районах Львова. На час канікул у центрах творчості проводитимуть різні цікаві заходи для школярів у рамках програми "Веселі зимові канікули – 2015".

Новорічний Парк культури у Львові: грандіозна вечірка, фаєр-шоу, 3D мапінг-шоу

Протягом усіх зимових канікул працюватимуть Дитячі клуби Львова, де дітвору вчитимуть виготовлять різноманітні святкові прикраси, а також проводитимуть безліч цікавих тематичних заходів та майстер-класів.

Для гостей міста в управлінні туризму розробляють особливий тематичний туристичний маршрут, який супроводжуватиметься різноманітною музикою.

З 18 до 19 грудня Музей народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) запрошує маленьких львів’ян та гостей міста на театралізовану казкову екскурсію "Святий Миколай у гаю".

Особливий подарунок мешканцям та гостям міста на Різдво готує театр "Воскресіння" – 25 та 26 грудня, 1, 2, 7, 8, 9 січня на гостей очікуватиме незабутня театралізована вогняна інсталяція "Коли ангели спускаються з небес", у якій будуть задіяні альпіністи, що виконуватимуть роль ангелів.

Традиційно, 6 січня, напередодні Святвечора, на площі Яворського встановлять Дідуха.

З 7 по 10 січня на площі Ринок відбудеться Міське Свято Пампуха, де відвідувачі матимуть нагоду досхочу поласувати різдвяними пампушками, поколядувати, скуштувати та пізнати давні українські традиції.

Також 8 січня, в час Різдва, центром міста пройде хода звіздарів.

З 15 січня Львів прийматиме Міжнародний фестиваль "Різдвяні лялькові історії", де братимуть участь лялькові театри з Грузії, Білорусії, Польщі та України. Фестиваль пройде у театрах міста, також деякі вистави покажуть на вулицях міста.

Свято Різдва цього року відбудеться не лише у центрі міста, зокрема новорічно-різдвяні заходи проведуть на Левандівці, Рясному, Винниках, цікавою локацією буде "Площа 12 ялинок" на вулиці Симоненка.

Площа поблизу бібліотеки для дітей №19, де діє Дитячий центр розвитку та дозвілля "Під спільним дахом" та Навчально-виховний комплекс "Школа ім. В. Симоненка", вдруге стане центром новорічних та різдвяних свят. Компанії-партнери обирали для себе одне з 12 дерев та креативно прикрашали й стилізувати його продукцією своєї фірми.

17 січня у Левандіському парку, що на вулиці Повітряній, народний дім Левандівка та культурно-мистецький центр "Супутник" організовують свою програму святкових заходів.

Туристсько-спортивний клуб "Манівці" спільно з управлінням культури запланували проведення коляди та тематичних заходів для мешканців району Рясне.

У програмі новорічних та різдвяних святкувань заплановано безліч цікавих заходів.

Читайте також: 

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

"Гарячий" грудень у Львові: Скрябін, 5`nizza, Jazz Bez та багато іншого

Бюджетний Львів за 3 дні: як подивитись місто і не витратити купу грошей

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах