Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота

Новина - Дозвілля та їжа - Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота

Новина - Дозвілля та їжа - Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота

Дозвілля та їжа
11 березня 2016 17:36

Цього вікенду у Львові відбуватиметься безліч фестивалів, вистав та інших цікавих івентів. Де варто побувати і чого не пропустити, як завжди підкаже VG Львів.


Дні львівських йогів від Avatar Yoga Фестиваль

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото

Перша у Львові масштабна подія в світі йоги - фестиваль "Дні Львівської йоги" пройде в рамках промо кампанії та підготовки до фестивалю Avatar Yoga Festival. 13 березня в спорт комплексі "Грація" зберуться провідні йоги Львова та приїдуть найкращі інструктори Києва.

У програмі фестивалю:

- Сергій пляшечка (Львів, Yoga23)

- Слава Гуцалюк (Київ)

- Жанна Потапова (Львів)

- Геннадій Болгов (Ішвара йога, Київ)

(склад інструкторів буде поповнюватися, слідкуйте за анонсами в соцмережах).

Фейсбук

Де: Спортивний комплекс "Грація", 11 марта - 13 марта, 21:00

Коли: 11 березня - 13 березня, 21:00

Ціна: 150 - 200 грн.


Фестиваль-конкурс "Місто Лева 2016"

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 1

Фестиваль для обдарованих дітей, де відбудуться конкурси з вокалу, хореографії, циркового мистецтва, інструментальної музики, моди та розмовного жанру.

Фейсбук

Де: Міський палац культури імені Гната Хоткевича, вул. Кушевича, 1

Коли: 11 березня - 13 березня, с 10:00 по 15:00.


Фестиваль Завантаження 6 

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 2

Найбільший вітчизняний індор фестиваль метал-музики України, який двічі на рік проводиться у Львові.

Завантаження - фестиваль цінностей, який спрямований на популяризацію та розвиток української метал-музики. Проведення фестивалю відбувається шляхом самофінансування, без підтримки спонсорів, політичних чи комерційних організацій.

Квитки

ВКонтакті

Де: Event Hall "Кіно"

Коли: 12 березня, с 14:00 по 23:00

Ціна: від 150 грн. 


Міжнародна виставка Lviv Art Fair

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 3

Фестиваль-експозиція поєднає різні напрямки та стилістики сучасного мистецтва. Однією з основних є мета поєднати в цілісному просторі Палацу Мистецтв художників, письменників, кінематографів та шанувальників художнього фото.

Виставка представить авангардне, сучасне, класичне та експериментальне мистецтво (живопис, скульптуру, графіку, фотографію і ін.). Протягом чотирьох днів відвідувачі мають можливість ознайомитися з різноманітністю книг, картин, фото-експозицій та шедеврами сучасного та експериментального кіно.

Фейсбук

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв"

Коли: 12 березня, 10:00


Перегляд фільмів "Сьома печатка" і "Фламандська дошка"

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 4

Львівський Кіноцентр до Чемпіонату світу з шахів серед жінок підготував спеціальну програму. У суботу, 12 березня, о 15:00 год. транслюватимуть фільм "Сьома печатка". У неділю, 13 березня, о 15.00 год. – фільм "Фламандська дошка" (російською мовою).

Сьома печатка

Жанр: фентезі, драма

Країна: Швеція

Режисер: Інґмар Берґман

Актори: Ґуннар Бьернстранд, Макс фон Сюдов, Бенгт Екерот, Нільс Поппе, Бібі Андерссон

Хронометраж: 95 хв.

У середині XIV століття лицар Антоніус Блок і його зброєносець повертаються після десяти років хрестових походів до рідної Швеції. Блок втомився від життя і не бачить навколо себе нічого, заради чого варто було б продовжувати тягнути своє існування. Але він хоче переконатися в тому, що Бог – є...

Фламандська дошка

Жанр: трилер

Країна: Великобританія, Іспанія, Франція

Режисер: Джим МакБрайд

Актори: Кейт Бекинсейл, Джон Вуд, Шинед Кьюсак

Хронометраж: 110 хв.

Джулія працює реставратором картин, і черговим її завданням стає твір фламандського художника Пітера ван Гюйс "Гра в шахи". Її власник, дон Мануель, збирається продавати картину, оскільки йому нічим розплачуватися з боргами. Але під час рентгену Джулія виявляє другу картину, приховану під полотном. Роботодавець Джулії Менчу радить дівчині звернутися до фахівця з фламандського живопису Альваро. Незабаром Джулія і Менчу, так і не дізнавшись нічого нового про таємничу картину, відправляються до маєтку дона Мануеля, який допомагає їм правильно перевести напис на другій картині – "Хто Убив Лицаря". Незабаром Джулії стає зрозуміло, що вся розгадка полотна криється в шахівниці, зображеній на картині.  

Де: Львівський кіноцентр\Lviv Film Center

Коли: 12 - 13 березня, 15:00 


Вистава "Річард після Річарда"  

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 5

За мотивами хроніки В. Шекспіра “Річард ІІІ”

Прем’єра – 2007 рік

Режисер-постановник: Ірина Волицька

Виконавиця: Лідія Данильчук

Анотація: 

Вистава розпочинається з моменту завершення історичної хроніки Шекспіра “Річард ІІІ” і дає свободу глядачам самим вирішувати, коли і за яких обставин відбувається дія.
Можливо це остання ніч короля-тирана перед фінальним боєм. А, можливо, дія відбувається уже десь там, де триває вічне покараняя…
Зберігаючи ключові ідеї і сентенції твору Шекспіра, вистава апелює не до фабульних перепетій, а до метасюжету “Річарда III”.

Є речі, про які хочеться говорити пошепки, і є речі, які мусиш викричати. В якийсь момент я не бачила сучаснішої п'єси за шекспірівського "Ричарда ІІІ". Тільки історія нашого Ричарда розпочинається з моменту завершення історії Ричарда Шекспірового. Глядачеві дається свобода самому вирішувати, де й коли відбувається дія: чи в останню ніч перед загибеллю, чи, можливо, вже десь там, де існує вічне покарання за содіяні злочини і вічна приреченість на абсурдну різанину, від якої можна зійти з розуму навіть у потойбіччі. Це свого роду пересторога вбивцям, політикам і надто запеклим матеріалістам. Зберігаючи основні ідеї та сентенції "Ричарда ІІІ", ми працювали не з фабулою, а з метасюжетом Шекспірового твору. Тому немає значення, хто втілює тему протагоніста – мужчина чи жінка. Проблема Ричарда чи Гамлета стосується кожного, незалежно від статі.

Де: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки

Коли: 13 березня, 18:00

Ціна: від 90 грн. 


Фестиваль кота

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 6

"Фестиваль кота", ініціатива Альянс франсез, яка має на меті вшанувати усе те, що являє собою цей улюблениць в уявному та щоденномму житті людей.

Протягом двох тижнів організатори запрошують розповісти про ваших котів, поговорити про цих улюбленців, поділитись кумедними розповідями, невеликими історіями з життя, "слідами від кігтів", малюнками, фотографіями, відео, і т.д ...

Роботи можуть бути українською, французькою чи іншими мовами. Розповіді, малюнки ваших дітей, світлини та ін. будуть опубліковані на сторінці facebook "Сhats Lviv".

Виставка відбудеться у CatCafe Lviv (вул.Степана Бандери, 47а).

Події фестивалю:

У Альянс франсез транслюватимуться мультиплікаційні фільми, мультфільми, короткометражки та проходитиме ще одна виставка "Коти очима львівських митців".

Особливо вшанують котів у медіатеці Альянс франсез.

Щосуботи (починаючи з суботи 20 лютого) відбуватиметься художня майстерня із Галиною Дудар на котячу тематику : малюнки, маски, картини…

1 березня, у приміщенні CatCafе відбудеться літературна зустріч на тему: "Коти та їхні письменники", організована доцентом кафедри світової літератури ЛНУ імені Івана Франка Іриною Кушнір та студентами французької філології.

Фейсбук

Вихідні у Львові: кіно про шахи, йога та фестиваль кота фото 7

 

Де: ГО "Альянс Франсез", вул. Огієнка, 18А

Коли: 27 лютого - 12 березня, 10:00.

 

Більше цікавих подій на Афіша Львова

 

Читайте також: 

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Штрудель, сирник, ковбаски: що і де варто спробувати у Львові

Цвібак, флячки та андрути: де у Львові спробувати справжню галицьку кухню

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах