Від інді-року до ембіенту: 10 гуртів зі Львова, які варто послухати

Новина - Дозвілля та їжа - Від інді-року до ембіенту: 10 гуртів зі Львова, які варто послухати

Новина - Дозвілля та їжа - Від інді-року до ембіенту: 10 гуртів зі Львова, які варто послухати

Дозвілля та їжа
21 грудня 2016 15:59

Музична мапа Львова є доволі різноманітною: попри значне тяжіння до етнічних мотивів, музиканти шукають себе і в таких жанрах, як інструментальний хіп-хоп, стоунер-рок, шугейз, неокласика та інших. bit.ua зробив добірку з десяти львівських колективів та виконавців, які проявили себе у 2016 році.


The Cancel Band


Серце проекту The Cancel – у Львові. Саме тут Андрій Зеленський створює і записує свої композиції. Понад рік тому сольний проект розширився до повноцінного колективу, у який увійшли музиканти з різних міст. Творчість групи можна окреслити як синтез хіп-хопових бітів, фанкових настроїв і справжньої джазової імпровізації. У 2016-му The Cancel і DJ Shon записали платівку The All Boom. А також колектив потішив своїх прихильників кількома концертами.


Плесо


Група "Плесо" у 2016 році презентували декілька синглів з обіцяного міні-альбому, реліз якого затягнувся з початку осені. Незаважаючи не це, композиції "Висота", "Птаха" та "Імена" засвідчили, що колектив відчутно прогресує. Також варто відзначити акустичні лайви фронтмена Олександра Васецького у костелі Святого Лазаря.


Machu Picchu


Головне відкриття 2016 року – юні інді-рокери Machu Picchu. Влітку музиканти записали дебютний EP Fossil. Така музика могла б народитись десь на берегах Темзи.


Єгор Грушин


Одесит Єгор Грушин потрапив до нашого списку невипадково. Цей музикант вже довгий час живе і створює музику у Львові – місті, яке його надихає. У 2016-му піаніст презентував нову платівку Once, яку й радимо послухати.

tqxm-dlu0auJoryj Kloc

Музику цього колективу можна було б охарактеризувати як етно-хардкор. Аби сповна насолодитись їхньою творчістю, варто хоча б раз побувати на концерті. Кілька днів тому музиканти презентували альбом Koza, який містиь 13 давніх і маловідомих коляд у незвичних аранжуваннях.


Manu


Ще одне відкриття 2016-го — експериментальний ембіент-проект Михайла Балога, учасника джазової формації Shockolad. Наприкінці листопада медитативна музика Manu прозвучала у Домініканському соборі. Без сумніву, один з найпам’ятніших виступів року.

15179081_1759725007623300_5983507335288644836_n


Burdon Folk Band


На початку року Burdon Folk Band отримав престижну музичну премію Eiserner Eversteiner на фестивалі FolkHerbst у Німеччині. Цей колектив все частіше можна зустріти десь за кордоном, ніж у рідному Львові. А тому в жодному разі не можна пропустити їхній виступ у FESTrepublic. club 17 січня.

0004502766_10Somali Yacht Club

Одні з найпомітніших представників української стоунер-сцени. Музику Somali Yacht Club важко вмістити у конкретні жанрові рамки – їй притаманний синтез думу, шугейзу, психоделіки і пост-металу. Справжнє відкриття для тих, кому бракує "важкого".


Poupee F


Львівська команда Poupee F балансує на межі інді-року та поп-мотивів. Пропонуємо переглянути live-відео на одну з нових пісень, презентованих весною 2016-го.


Lemko Bluegrass Band


Lemko Bluegrass Band – це органічне поєднання української етніки та американського блюґрасу. Музика, що не знає кордонів.

Дивись ще: 

Бирки та штріхкоди: де та за скільки купити легальну ялинку у Львові

Модернізація площ та відновлення двориків: що змінилось в архітектурі Львова у 2016 році

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах