Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні

Новина - Дозвілля та їжа - Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні

Новина - Дозвілля та їжа - Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні

Дозвілля та їжа
24 листопада 2017 12:32

Попереду вихідні, а вас мучить питання, як провести їх весело і з користю?

VG Львів пропонує вам заповнити вільний час відвідуванням цікавих заходів з нашого огляду. Сумувати не доведеться!

Нагадаємо, на вихідних проходить величезне свято шопінгу – Black Friday. Традиція тотального "цінопаду" прийшла до нас з США, де в останню п’ятницю місяця знижки сягають 80-90%. Тож, VG Львів створив для читачів гайд, де львівські шопоголіки зможуть відвести душу.


Концерт "Жадан і собаки"

Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні фото

Десять років тому, восени 2007 року в Харкові відбувся перший виступ нового ска-панк проекту, що об’єднав поета Сергія Жадана та гурт "Собаки в космосі". На час першого концерту проект мав у своєму репертуарі лише три композиції й стільки ж прихильників у глядацькому залі.

З тих пір Жадан і Собаки встигли записати 4 студійні альбоми, дати сотні концертів в Україні, Польщі, Чехії, Австрії, Німеччині, Білорусі та Америці й стати одним із найдрайвовіших вітчизняних рок-колективів. За цей час через проект пройшло більше двох десятків музикантів. Сьогоднішній склад є незмінним уже кілька років, що свідчить про те, що група встигла визначитись із власними музичними та комунікативними пріоритетами.

Цього року Жадан і Собаки, святкуючи ювілей, готують своїм прихильникам відразу кілька подарунків: великий тур Україною та альбом кращих пісень за десять років, для якого деякі композиції спеціально перепишуть у новому звучанні. Крім того, ближчим часом на шанувальників Жадана і Собак чекає прем’єра відео на цілком нову річ.

На ювілейному концерті, що пройде 24 листопада, прозвучать як давні, всім відомі композиції, так і кілька справжніх сюрпризів.

Де: FESTrepublic. club (вул. Старознесенська, 24-26)

Коли: 24 листопада, 19:00

Тел.: (067) 310-73-86


Lviv Maker Faire

Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні фото 1

Lviv Maker Faire – фестиваль мейкерства у Львові пройде 25 листопада. Подія об'єднає локальних мейкерів, винахідників, митців, бізнесменів, освітян та журналістів, які зацікавлені в сталому розвитку стартапів і ініціативних платформ в соціально-культурному спектрі, а також стане неформальною презентацією рівня креативного розвитку міста. Це – сімейне свято, де будь-хто, незалежно від віку, може навчитися робити щось нове: від глиняного посуду та скляних виробів до моделей ракет, простих мікросхем та роботів. Місце, де можна знайти однодумців, колег та партнерів. Зазначимо, свято проходить по всьому світу більше 10 років, а в США набув масштабу національного тренду.

В програмі ярмарку: інтерактивна зона Bosch, де завдяки найкращим інструментам можна буде зробити що завгодно; зона проектів Факультету Прикладних наук УКУ; школи робототехніки та програмування; хімічні та фізичні експерименти; гуртки моделювання; роботи, дрони, 3D-друк, IoT, зелена енергія; класичні ремесла (метал, дерево, глина, тощо); майстер-класи для дорослих і дітей: зварювання, пайка, користування інструментами, моделювання; мистецтво, музика і зйомки (акустика, інструменти, технології).

З 13:00 до 16:00 передбачена лекційна програма. Зокрема, відвідувачам розкажуть: яким технологіям варто приділити увагу сьогодні, щоб мати роботу завтра; Розумний район, навіщо це потрібно місту; як мейкеру отримати задоволення та дохід від хобі; як займатися SMM, коли у команді вас менше двох та інші.

Де: УКУ, Центр Митрополита Шептицького (вул. Козельницька, 4)

Коли: 25 листопада, 11:00

Тел.: (032) 240-99-44

Ціна: 100 грн. (дорослий), 50 грн. (дитячій), діти до 7 років – безкоштовно


Фотопроект "Чоловік про жінку"

 

Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні фото 2

З 21 листопада до 17 грудня у "Зеленій канапі" буде проходити особлива фотовиставка, яка відображає, як чоловіки змогли відчути себе у жіночому образі. Її творець – фотокореспондент Інна Шинкаренко.

У 2015 році Інна представила виставку "Жінка. Чоловік". Для неї Інна фотографувала успішних та відомих жінок, спершу в чоловічому, а згодом в жіночому образі. При цьому її моделі отримували задачу – пригадати чоловічі та жіночі риси у собі та проявити їх мовою погляду, жестів та міміки. Проект став надзвичайно популярним, оскільки фотограф та її моделі змогли створити тонкі психологічні портрети людини.

Виставка переросла у довготривалий портрет. Спершу вона подорожувала виставковими просторами України і паралельно поповнювалась новими портретами. "Інтерсоно" Львів, художній музей міста Хмельницький. "Циферблат" у Харкові та Книгарня галерея у Дніпрі, а тепер отримала продовження – виставку фото портретів чоловіків.

Де: Зелена канапа (вул. Вірменська, 7)

Коли: 21 листопада – 17 грудня, 11:00–19:00

Тел.: (032) 235-75-49

Ціна: вхід вільний


Вистава "Майже Гоголь, майже Вій"

Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні фото 3

Чи існує пекло і рай? Що чекає нас після смерті? На ці питання намагалось дати відповідь людство різних поколінь і різних віків. Вергілій у "Енеїді", Данте у "Божественній комедії", Ріхард Штраус написав симфонічну поему "Смерті і просвітління". Ну і звичайно, як не згадати таємничий світ потойбіч, та присутність його в земному житті, Миколи Васильовича Гоголя, у його містичному оповіданні "Вій". 25 та 26 листопада театр "З вулиці на сцену" покаже глядачам своє трактування твору Гоголя.

"Сам автор дуже часто в жартівливій формі описував витівки нечисті, тому ми дали назву виставі "Майже Гоголь, Майже Вій". Ми не хочемо багато філософії. Ми не маємо право вас вчити, як жити. Ми подарує вам магію, чудовий настрій і позитив. Ну і звичайно шоу", – говорять організатори.

Де: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Коли: 25, 26 листопада, 19:00

Тел.: (032) 233-31-88

Ціна: 60 – 100 грн.


Всеукраїнський Жіночий фестиваль "Аніма"

Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні фото 4

Десятий ювілейний фестиваль "Аніма" пройде у Львові з 25 до 26 листопада готує для учасниць багато сюрпризів та несподіванок. Цікаві спікери та надихаючі семінари, виставки-ярмарки із виробами ручної роботи, крута вечірка в останній день фестивалю – далеко не увесь перелік того, що зможуть побачити відвідувачки заходу.

Це майданчик, на якому цього року буде понад 40 різного роду майстер-класів, семінарів, тренінгів по тематиці стосунків між чоловіком та жінкою, краси, іміджу, кар’єрного та особистісного розвитку жінки. Учасниці зможуть прослухати лекції відомих тренерів у сфері бізнесу (Людмила Калабуха), йоги (Кінзера Ірина), психологогії та сімейних стосунків (Давидовська Тетяна), фітнесу (Корнейчук Анна, Наталя Боруцька) та багато інших надихаючих лекторів.

Також на фестивалі буде наданий майданчик для виставки загадкового українського митця PVANTO. Впродовж двох днів фестивалю, в презентаційній залі, де проходитиме представлення спікерів, виставлятимуться унікальні Творіння Майстра Небесного Вогню, які він сам називав не картинами, а "цветностями".

Закінчиться фестиваль вечіркою у Fashion Club, де буде проводитись розіграш подарунків від спонсора, пригощання, виступи солістів CaramelPoleDanceStudio та Bastet Oriental Dance School.

Де: готель "Жорж" (пл. Міцкевича, 1)

Коли: 25, 26 листопада, 11:00

Тел.: (032) 232-62-36 (рецепція), (093) 314-31-50, (032) 232-62-32 (брон.)

Ціна: 300 – 500 грн.


Музика у кав’ярні "Штука"

Великий шопінг, майже Гоголь та фестиваль мрійників: де у Львові провести вихідні фото 5

Заклад з багатою історією, що знаходиться у центрі Львова, регулярно організовує для відвідувачів вечори інструментальної музики. Не виключенням будуть і ці вихідні.

В п’ятницю, 24 листопада, о 19:00 пройде фортепіанний концерт Владислава Сташенка "Джазовий мікс". У програмі: Duke Ellington – I`m just a lucky so-and-so; George Shearing – For all me know; Eddie Heywood – Don`t be that way; George Shearing – Charmaine; Earl Hines – Cabin in the sky; Hugh Martin – The boy next door; Teddy Wilson – Blue moon; Teddy Wilson – Avalon town; George Shearing – Anastasia; George Shearing – Again; George Shearing – I got it bad and that ain`t good.

В суботу, 25 листопада, о 19:00 пройде фортепіанний концерт L’esprit francais Павла Гречки. Звучатиме музика Анрі д’Англебера, Луї Дакена, Жана Франсе, Франсіса Пуленка.

В неділю, 26 листопада, о 20:00 – концерт струнного тріо "Lviv Street (d) Band". У їх виконанні прозвучать аргентинське танго, італійська лірика, джазові стандарти Луї Армстронга, а також хіти Майкла Джексона, "Океану Ельзи", "Нірвани" та AC/DC.

Де: кав’ярня "Штука" (вул. Котлярська, 8)

Коли: 24, 25 листопада, 19:00, 26 листопада 20:00

Тел.: (097) 586-81-95

Ціна: вхід вільний

ДИВИСЬ ЩЕ:

Шопоголіку на замітку: де у Львові "відсвяткувати" чорну п’ятницю

Свято наближається: куди піти у Львові в грудні

Веггі бургери, фундукове молоко та грибне капучіно: ТОП-5 вегетаріанських ресторанів Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах