Ледь не щодня у Львові відкриваються нові заклади. Вимогливих містян та туристів кавою та випічкою вже не здивуєш, тому наполегливі ресторатори однин за одним працюють над креативними та цікавими ідеями. Кава на рослинному молоці та гострі китайські пельмені — це далеко не все, чим вражали відвідувачів у Львові цієї зими.
"Plove House" – це ресторан східної кухні з айзербажанським колоритом та європейською подачею страв. Стіни ресторану прикрасили ручними розписами. Більшість декоративних деталей привезені з самісінького Баку: тут є і посуд, і світильники, і текстиль.
Меню доволі зрозуміле: є більше десяти позицій плову, шість з яких ви можете придбати за попереднім замовленням. Та не пловом єдиним. Меню також збагачене різноманітними салатами, стравами з м’яса та риби, десертами. Також тут подають соління з Баку, традиційні рибні та м’ясні страви і долму. У меню є 11 видів варення до чаю, які також привезених з сонячного Азербайджану.
Пекарня, яку відкрили місяць тому на вулиці Дорошенка, неподалік від кав’ярні "Black Honey". Хліб та булочки тут готують на натуральних заквасках з італійського борошна. Для круасанів використовують французьке масло.
Тому не дивуйтесь, що ціна випічки дещо вища, ніж у схожих закладах. Власники також дуже прискіпливі до вибору кави: у кав’ярні "Світ кави" ії купують, а за приготування кави дбає рідкісна еспресо-машина "Slayer.
Зараз у закладі працюють над створенням сніданків: придумують нові поєднання вівсянки, експериментують з випіканням ранкових булочок: з бузиною та твердим козячим сиром (з додаванням сушених ягід бузини, закваски із бузини) також дивуватимуть горіховими круасанами із шоколадним кремом та домашнім горіховим праліне.
Ресторан розташований у Франківському районі. Тут регулярно відбуваються концерти джазових та кавер-гуртів. У меню є страви, які можна описати терміном "європейська кухня": тут і класичні тартар і салат "нісуаз", і смажений камамбер, і різноманітні види м’яса та риби на грилі, включно зі страусиним м’ясом та олениною. Окрім того, заклад має чималий вибір міцного алкоголю та вина зі Старого і Нового світів.
Крамниця-кафе від холдингу "Акурат". Із назви закладу зрозуміло, що головний інгредієнт тутешніх напоїв та страв – малина. Тут Вам запропонують різні малинові настоянки, глінтвейн, лікер і горілку на малині. Окрім цього тут можна скуштувати варення, конфітюр, джем, малиновий шоколад, ягоди в шоколаді, і навіть малиновий мед. Усе це можна спробувати безпосередньо в кафе або взяти із собою в спеціальній тарі.
"Green Garden" – це ресторан східної та паназійської кухні. Однак у меню представлені і звичайні, європейські страви разом із класичними сніданками: вівсяна каша та яєчні, а також італійські брускети, карпачо, пасти і страви з гриля. Тут також подають різноманітні бізнес-ланчі. Усі страви можна замовити з доставкою, яка працює до 21:00.
Заклад розташований неподалік центру, на тихій вулиці Яна Жижки. Меню страв тут доволі лаконічне: по три позиції салатів, холодних та гарячих закусок і других страв, а також бургери, суп дня і по два гарніри та десерти. Натомість, алкогольних напоїв тут значно більше.
Є текіла, джин, настоянки, вино та розливне пиво. Бар також відомий завдяки великому вибору елітних алкогольних напоїв: односолодовий віскі, бурбон, лікери, кальвадос, ром та інші. Його особливістю також є одна зі стін у залі: вона розфарбована портретами Ремарка, завдяки якому мільйони читачів закохані у кальвадос та ром, Хемінгуея, улюблений коктейль якого був коктейль "Daiquiri" та Джека Лондона, який фанатів від віскі.
Бар виконує місію доступності елітних напоїв усім поціновувачам. Також на стінах присутні картини сучасного мистецтва львівських художників, які виставлені на продаж.
Фішка ресторану - використання у стравах понад десяти видів натурального оцту. Та на жаль, у меню не акцентують увагу на тому, який саме вид використано у тій чи іншій страві. Їжу, котру тут пропонують, не можна віднести до одної конкретної кухні. Тут і авторська інтерпретація том-яму, і хумус, і карпатські сири, і власноруч приготована паста й салат "Цезар". Також тут є хліб власного виробництва.
Цілодобове кафе в самісінькому центрі міста. У ньому подають чотири варіанти сніданків, а також піцу, бургери та інші страви до пива. Окрім пива "Бургомістр", тут подають ще кілька видів міцного алкоголю, а також вино. Однак в меню є й безалкогольні напої та андрути, а також чизкейки для любителів солодкого.
Чудовий приклад децентралізації львівських закладів. Паб "Скотина" відкрили на вулиці Науковій. Назва одразу вказує на те, що у меню можна знайти багато страв із м’яса. Однак, окрім стейків та бургерів, тут подають суші, роли та суп фо.
Також тут трудяться над розробкою десертів: тірамісу та панакота вже прикрашають окрему стійку із солодощами. У пабі можна купити й подарунковий сертифікат на вечерю або будь-яке свято.
Кав’ярня "Живий" є продовженням проекту пекарні "Живий хліб", які знаходяться поруч. Найголовніші акценти – кава і вініл. У залі стоїть програвач для платівок, і тому там регулярно можна послухати відомі світові хіти. Саме тут подають ту саму класичну французьку випічку, що й у пекарні, однак значно більше уваги приділяють каві.
У кав’ярні готують свіжообсмажену specialty каву, за допомогою рідкісної лаверної кавоварки "La Marzocco Leva". Щоб потрапити до кав'ярні, потрібно пройти від пекарні вулицею до номера 29 та зайти у двір.
Абсолютно новий формат від засновників першого львівського вегетаріанського кафе "Green". Саме тут готують швидкі веганські та вегетаріанські страви у форматі "з собою". Також тут пропонують скуштувати локшину, супи, піти з фалафелем та вегі-бургером.
Цікаво, що каву подають з коров’ячим чи соєвим молоком на Ваш вибір. Вранці, з 09:00 до 12:00, на усі страви та напої діє знижка 5%.
Власники кафе-кондитерської "Цукерня" вирішити продовжити проект у форматі обідніх страв. Окрім серії різноманітних десертів та кав, тут пропонують страви різних народів, які населяли Львів, в інтерпретації шеф-кухаря Юрія Сенишина.
Дизайн ресторації виконали у білих та блакитних тонах, доповнивши квітковими принтами на стелі в одній із зал. Аби потрапити у заклад, треба зайти у "Цукерню", що на вулиці Староєврейській, та піднятись на другий поверх.
Кав'ярня-кондитерська "переїхала" із Вірменської, і сьогодні працює неподалік парку імені Івана Франка та скверу Святого Юра на вулиці Рилєєва. Концепція залишилася незмінною: здорові солодощі, випічка і сезонні страви. У літнє меню кафе також входять кілька видів морозива, зроблених із тертих ягід, без добавляння цукру та молока.
Окрім звичних семи видів рослинного молока, котрі раніше тут готували, тепер можна буде скуштувати "золоте молоко" зі спеціями. Також у новому "Agrusі" готуватимуть напої та еспресо на основі рослинного молока.
Хатинка з віконечком з китайськими пельменями, яке відкрили на Староєврейській. Меню доволі лаконічне: два варіанти пельменів - із яловичиною та свининою. До них можна обрати солодкий, гострий або дуже гострий соус та один з трьох видів чаю чи газованих напоїв.
Це – вже друге кафе від власників "KaVa", що на вулиці Чупринки. Як і в першому закладі, тут подають декілька видів сендвічів та каву з різноманітними додатками. Також тут можна скуштувати суп і салат дня. Усі страви тут пакують з собою.
На початку березня у місті було ще одне, велике відкриття. А саме - скандально відомий ресторан 36 ПО.
У Львові на площі Ринок, 36 відкрили ресторан "36 По". Інтер’єр закладу — у стилі тропіків. Зі стелі звисають живі квіти, грона справжніх винограду та помідорів-чері.
П'ятиповерховий ресторан має дві "родзинки". Перша — скляний рояль, який сам грає. Гламурний інструмент червоного кольору відтворює музику в рибному залі, клавіші рухаються в її ритм. Кожен охочий може сісти за рояль і теж спробувати себе в ролі музиканта. Друга — восьмиметровий акваріум, де мешкають п’ять невеличких акул та кілька екзотичних риб, зокрема, скати. Акваріум наповнений морською водою. Щоранку в акваріум занурюється аквалангіст, який годує з рук кожну рибу.