Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими

Нові ресторани Львова. які відкрилися у 2018 році

Нові ресторани Львова. які відкрилися у 2018 році

Дозвілля та їжа
15 березня 2018 18:18
Автор: Анна Голішевська

Ледь не щодня у Львові відкриваються нові заклади. Вимогливих містян та туристів кавою та випічкою вже не здивуєш, тому наполегливі ресторатори однин за одним працюють над креативними та цікавими ідеями. Кава на рослинному молоці та гострі китайські пельмені — це далеко не все, чим вражали відвідувачів у Львові цієї зими.

Читайте також: Нові ресторани Львова які відкрились у 2017 році

VG Львів дослідив, які ресторани відкрились цієї зими, і чим планують нас дивувати.


Plove House

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото"Plove House" – це ресторан східної кухні з айзербажанським колоритом та європейською подачею страв. Стіни ресторану прикрасили ручними розписами. Більшість декоративних деталей привезені з самісінького Баку: тут є і посуд, і світильники, і текстиль. 

Меню доволі зрозуміле: є більше десяти позицій плову, шість з яких ви можете придбати за попереднім замовленням. Та не пловом єдиним. Меню також збагачене різноманітними салатами, стравами з м’яса та риби, десертами. Також тут подають соління з Баку, традиційні рибні та м’ясні страви і долму. У меню є 11 видів варення до чаю, які також привезених з сонячного Азербайджану. 

Адреса: площа Соборна, 17

Час роботи: 11:00-00:00

Тел.: (097)-071-91-29


Живий хліб

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 1


Пекарня, яку відкрили місяць тому на вулиці Дорошенка, неподалік від кав’ярні "Black Honey". Хліб та булочки тут готують на натуральних заквасках з італійського борошна. Для круасанів використовують французьке масло.

Тому не дивуйтесь, що ціна випічки дещо вища, ніж у схожих закладах. Власники також дуже прискіпливі до вибору кави: у кав’ярні "Світ кави" ії купують, а за приготування кави дбає рідкісна еспресо-машина "Slayer.

Зараз у закладі працюють над створенням сніданків: придумують нові поєднання вівсянки, експериментують з випіканням ранкових булочок: з бузиною та твердим козячим сиром (з додаванням сушених ягід бузини, закваски із бузини) також дивуватимуть горіховими круасанами із шоколадним кремом та домашнім горіховим праліне.

Адреса: вулиця Дорошенка, 27

Час роботи: 08:00-21:00 

Тел.: (067)-373-73-63

 


Sinatra

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 2

Ресторан розташований у Франківському районі. Тут регулярно відбуваються концерти джазових та кавер-гуртів. У меню є страви, які можна описати терміном "європейська кухня": тут і класичні тартар і салат "нісуаз", і смажений камамбер, і різноманітні види м’яса та риби на грилі, включно зі страусиним м’ясом та олениною. Окрім того, заклад має чималий вибір міцного  алкоголю та вина зі Старого і Нового світів.

Адреса: вулиця Кульпарківська, 230

Час роботи: 11:00-00:00

Тел.: (067)-676-86-07

 


Малинівка

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 3


Крамниця-кафе від холдингу "Акурат". Із назви закладу зрозуміло, що головний інгредієнт тутешніх напоїв та страв – малина. Тут Вам запропонують різні малинові настоянки, глінтвейн, лікер і горілку на малині. Окрім цього тут можна скуштувати варення, конфітюр, джем, малиновий шоколад, ягоди в шоколаді, і навіть  малиновий мед. Усе це можна спробувати безпосередньо в кафе або взяти із собою в спеціальній тарі.


Адреса: вулиця Староєврейська, 24

Час роботи: 11:30-23:30

Тел.: (098)-873- 18-45

 


Green Garden

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 4


"Green Garden" – це ресторан східної та паназійської кухні. Однак у меню представлені і звичайні, європейські страви разом із класичними сніданками: вівсяна каша та яєчні, а також італійські брускети, карпачо, пасти і страви з гриля. Тут також подають різноманітні бізнес-ланчі. Усі страви можна замовити з доставкою, яка працює до 21:00.
 
Адреса: вулиця Терашковців, 5

Час роботи: 10:00-23:00

Тел.:096 250 0564

 


Dr.Ink food & drink

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 5

Заклад розташований неподалік центру, на тихій вулиці Яна Жижки. Меню страв тут доволі лаконічне: по три позиції салатів, холодних та гарячих закусок і других страв, а також бургери, суп дня і по два гарніри та десерти. Натомість, алкогольних напоїв тут значно більше.

Є текіла, джин, настоянки, вино та розливне пиво. Бар також відомий завдяки великому вибору елітних алкогольних напоїв: односолодовий віскі, бурбон, лікери, кальвадос, ром та інші. Його особливістю також є одна зі стін у залі: вона розфарбована портретами Ремарка, завдяки якому мільйони читачів закохані у кальвадос та ром, Хемінгуея, улюблений коктейль якого був коктейль "Daiquiri" та Джека Лондона, який фанатів від віскі.

Бар виконує місію доступності елітних напоїв усім поціновувачам. Також на стінах присутні картини сучасного мистецтва львівських художників, які виставлені на продаж.


Адреса: вулиця Яна Жижки, 7

Час роботи: 12:00-00:00

Тел.: (096)-855-83-64

 


Оцет

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 6


Фішка ресторану - використання у стравах понад десяти видів натурального оцту. Та на жаль, у меню не акцентують увагу на тому, який саме вид використано у тій чи іншій страві. Їжу, котру тут пропонують, не можна віднести до одної конкретної кухні. Тут і авторська інтерпретація том-яму, і хумус, і карпатські сири, і власноруч приготована паста й салат "Цезар". Також тут є хліб власного виробництва.


Адреса: площа Ринок, 25

Час роботи: 12:00-00:00

Тел.: (097)-071-08-73

 


Gazda

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 7


Цілодобове кафе в самісінькому центрі міста. У ньому подають чотири варіанти сніданків, а також піцу, бургери та інші страви до пива. Окрім пива "Бургомістр", тут подають ще кілька видів міцного алкоголю, а також вино. Однак в меню є й безалкогольні напої та андрути, а також чизкейки для любителів солодкого.


Адреса: проспект Свободи, 31

Час роботи: цілодобово

Тел.: (032)-26-733-96

 


Скотина

 

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 8

Чудовий приклад децентралізації львівських закладів. Паб "Скотина" відкрили на вулиці Науковій. Назва одразу вказує на те, що у меню можна знайти багато страв із м’яса. Однак, окрім стейків та бургерів, тут подають суші, роли та суп фо.

Також тут  трудяться над розробкою десертів: тірамісу та панакота  вже прикрашають окрему стійку із солодощами. У пабі можна купити й подарунковий сертифікат на вечерю або будь-яке свято.

Адреса: вулиця Наукова, 7б

Час роботи: 11:00-22:00

Тел.: (068)-011-55-00

 


Живий

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 9

Кав’ярня "Живий"  є продовженням проекту пекарні "Живий хліб", які знаходяться поруч. Найголовніші акценти – кава і вініл. У залі стоїть програвач для платівок, і тому там регулярно можна послухати відомі світові хіти. Саме тут подають ту саму класичну французьку випічку, що й у пекарні, однак значно більше уваги приділяють каві.

У кав’ярні готують свіжообсмажену specialty каву, за допомогою рідкісної лаверної кавоварки "La Marzocco Leva". Щоб потрапити до кав'ярні, потрібно пройти від пекарні вулицею до номера 29 та зайти у двір.

Адреса: вулиця Дорошенка, 29

Час роботи: 10:00-22:00

Тел.: (067)-373-63

 


Little Green

 

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 10

Абсолютно новий формат від засновників першого львівського вегетаріанського кафе "Green". Саме тут готують швидкі веганські та вегетаріанські страви у форматі "з собою". Також тут пропонують скуштувати локшину, супи, піти з фалафелем та вегі-бургером.

Цікаво, що каву подають з коров’ячим чи соєвим молоком на Ваш вибір. Вранці, з 09:00 до 12:00, на усі страви та напої діє знижка 5%.

Адреса: вулиця Дорошенка, 36

Час роботи: 09:00-21:00

Тел.: (068)-145-14-00

 


Ресторація над Цукернею

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 11

Власники кафе-кондитерської "Цукерня" вирішити продовжити проект у форматі обідніх страв. Окрім серії різноманітних десертів та кав, тут пропонують страви різних народів, які населяли Львів, в інтерпретації шеф-кухаря Юрія Сенишина.

Дизайн ресторації виконали у білих та блакитних тонах, доповнивши квітковими принтами на стелі в одній із зал. Аби потрапити у заклад, треба зайти у "Цукерню", що на вулиці Староєврейській, та піднятись на другий поверх.

Адреса: вулиця Староєврейська, 3

Час роботи: 12:00-22:00

Тел.: (098)-206-65-17

 


Agrus

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 12


Кав'ярня-кондитерська "переїхала" із  Вірменської, і сьогодні працює неподалік парку імені Івана Франка та скверу Святого Юра на вулиці Рилєєва. Концепція залишилася незмінною: здорові солодощі, випічка і сезонні страви. У літнє меню кафе також входять кілька видів морозива, зроблених із тертих ягід, без добавляння цукру та молока.

Окрім звичних семи видів рослинного молока, котрі раніше тут готували, тепер можна буде скуштувати "золоте молоко" зі спеціями. Також у новому "Agrusі" готуватимуть напої та еспресо на основі рослинного молока.
 

Адреса: вулиця Корнякта, 1

Час роботи: 07:00 – до останнього гостя

Тел.: (097)-162-24-40
 


Jin Jiao 


Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 13



Хатинка з віконечком з китайськими пельменями, яке відкрили на Староєврейській. Меню доволі лаконічне: два варіанти пельменів - із яловичиною та свининою. До них можна обрати солодкий, гострий або дуже гострий соус та один з трьох видів чаю чи газованих напоїв. 

Адреса: вулиця Староєврейська, 38

Час роботи: 11:00-21:00

Тел.: (063)-604-42-48


KaVa

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 14

Це – вже друге кафе від власників "KaVa", що на вулиці Чупринки. Як і в першому закладі, тут подають декілька видів сендвічів та каву з різноманітними додатками. Також тут можна скуштувати суп і салат дня. Усі страви тут пакують з собою.

На початку березня у місті було ще одне, велике відкриття. А саме - скандально відомий ресторан 36 ПО.

Адреса: вулиця Героїв УПА, 77

Час роботи: 08:00-20:00

Тел.: (067)-320-03-63



36 ПО

Хто на новенького: 15 нових закладів, які відкрили у Львові цієї зими фото 15


У Львові на площі Ринок, 36 відкрили ресторан "36 По". Інтер’єр закладу — у стилі тропіків. Зі стелі звисають живі квіти, грона справжніх винограду та помідорів-чері. 

П'ятиповерховий ресторан має дві "родзинки". Перша — скляний рояль, який сам грає. Гламурний інструмент червоного кольору відтворює музику в рибному залі, клавіші рухаються в її ритм. Кожен охочий може сісти за рояль і теж спробувати себе в ролі музиканта. Друга — восьмиметровий акваріум, де мешкають п’ять невеличких акул та кілька екзотичних риб, зокрема, скати. Акваріум наповнений морською водою. Щоранку в акваріум занурюється аквалангіст, який годує з рук кожну рибу. 

Читайте також: У Львові відкрили ресторан з живими акулами

Меню закладу європейське: в наявності є три окремих меню: з великим вибором пива, м'яса та риби.

Адреса: площа Ринок, 36

Час роботи: 09:00-02:00

Тел.: (032)-23-67-050

ДИВИСЬ ЩЕ:

Огляди закладів Львова

Культова страва: де з’їсти львівський сирник

Видобування з-під землі, п’єц, пуровер та колд-брю: ТОП закладів, де покуштувати львівську каву

У чому "Сіль": які львівські ресторани увійшли до фіналу престижної кулінарної премії

Веггі бургери, фундукове молоко та грибне капучіно: ТОП-5 вегетаріанських ресторанів Львова

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Леопарди, будиночок барбі та пшонка-стайл: добірка найбільш трешових зйомних квартир у Львові

Весь Львів: гід туриста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах