Підводна одіссея: де у Львові подивитися на риб і морських гадів

Де у Львові подивитися на риб і морських гадів. Фото: pinto.style (умовне)

Де у Львові подивитися на риб і морських гадів. Фото: pinto.style (умовне)

Дозвілля та їжа
01 сiчня 2021 10:52

Хоча в самому Львові й немає ні моря, ні річки, ані озера, та це не завадить мешканцям містам та туристам з головою поринути у вивчення підводного світу. У місті Лева нещодавно відкрився великий океанаріум, працюють зоокутки та музеї, а також є атмосферні заклади, де разом із сім’єю чи друзями можна себе відчути в океанічному царстві.

VG Львів зібрав добірку із 6 локацій, де у Львові можна подивитись на риб і морських гадів.

Океанаріум

Океанаріум у Львові. Фото: oceanarium.lviv.uaОкеанаріум у Львові. Фото: oceanarium.lviv.ua

В кінці серпня 2020 року у Львові відкрили  перший в місті приватний океанаріум. Тут можна побачити як звичних рибок із зоомагазину, так і мешканців Світового океану. Океанаріум розташували на трьох поверхах будинку, де облаштували більше двадцяти акваріумів. Зустрічають відвідувачів зелені черепахи, а в найбільшому акваріумі тут мешкає двадцять піврічних акул. Загалом в океанаріумі мешкає три тисячі різних рибок.

Серед родзинок океанаріуму - штучна водойма з араваною – рибою, родом з Південної Америки. Вона має давнє походження - ще з часів динозаврів. Цікаво, що вони мають спеціальний міхур, який дозволяє їм підніматися на поверхню води, ковтати повітря і опускатися таким чином вниз.

Коли приходити: в понеділок з 10:00 до 15:00 (каса працюватиме до 14:30), а з вівторка по неділю, а також в святкові дні – з 10:00 до 20:30 (каса працюватиме до 20:00)

Де шукати: на проспекті Шевченка,8 у Львові (колишній кінотеатр «Київ»)

Скільки: дитячий квиток (3-13 років) коштує 150 гривень, для студентів денної форми навчання та підлітків (14-17 років) вхід коштує 200 гривень, а за дорослий квиток доведеться заплатити 250 гривень. Для дітей до 3 років, дітей з інвалідністю та сиротам – вхід безкоштовний

36ПО

Ресторан з акулами в центрі Львова. Фото: 36ПОРесторан з акулами в центрі Львова. Фото: 36ПО

Вже другий рік в самому центрі Львова працює унікальний ресторан, який своїм дизайном щодня приваблює містян та туристів – «36ПО». На двох поверхах цього закладу облаштували восьмиметровий акваріум з маленькими акулами. Цікаво, що аквалангіст занурюється в акваріум, щоб з рук погодувати цих акул. Тільки уявіть, дизайн у стилі тропіків, величезний акваріум, скляний рояль, що сам грає, смачна вечеря… Світлини з цього місця назбирають сотні вподобань!

Коли приходити: щодня, з 10:00 до 23:00

Де шукати: на площі Ринок, 36 у Львові

Скільки: вхід у ресторан вільний, але доведеться зробити замовлення

Міський дитячий еколого-натуралістичний центр

Декоративний акваріум. Фото: dovkilya.at.uaДекоративний акваріум. Фото: dovkilya.at.ua

Хоча екоцентр у Львові прийнято вважати зоопарком, та насамперед він є закладом освіти, де дітки зможуть отримати хороші софт скіли. Більшість мешканців зоокутка врятували від смерті через травми отримані в дикій природі або ж від рука недобросовісних господарів.

Загалом в центрі є більше 130 тварин, найбільше - екзотичних видів. Тут мешкають відомі бабачихи Марусі, мавпа, хамелеон, лама, удав, баран, єнот, павлин, лисиць і звісно ж – рибки. Раніше тут навіть проводили виставку-конкурс міні-акваріумів, на якій представили понад 20 декоративних акваріумів. Родзинкою тодішньою виставки були акваріуми, в яких жили різні види прісноводних креветок.

Коли приходити: у будні з 10:00 до 17:00. У вихідні з 10:00 до 15:00

Де шукати: на вулиці Кубанській, 12 у Львові

Скільки: Вхід вільний. Вітаються благодійні внески

Не проґав найцікавіше: куди піти у Львові цього тижня

Зооцентр «Веселі звірята»

Зооцентр "Веселі звірята". Фото: afisha.vash.uaЗооцентр "Веселі звірята". Фото: afisha.vash.ua

А цей розважальний зооцентр хоча не є надто відомим, проте обов’язково вразить ваших діток. У зоокімнаті малеча зможе  подивитися на різноманітних тваринок, а з деякими навіть погратися. Тут представлено понад півсотні різновидів екзотичних тваринок, плазунів, птахів та рибок. Також тут мешкають шишнили, декоративні кролики та морські свинки.

Коли приходити: щодня окрім понеділка, з 11:00 до 20:00.

Де шукати: на вулиці Щирецькій, 36 у Львові.

Скільки: Оплатити потрібно лише дитячий квиток. У будні одна година перебування в центрі коштує 50 грн, дві 85 грн, а квиток-безліміт — 100 грн. Щодо вихідних, то ціни 60 грн, 110 грн та 150 грн відповідно.

Зоологічний музей

Експонати. Фото: Зоологічний музейЕкспонати. Фото: Зоологічний музей

Нехай в цьому місці живого знайомства з рибками та іншими морськими гадами й не станеться, та вивчати минули теж надзвичайно важливо та цікаво. Так, при Львівському університеті імені Івана Франка функціонує один з найстаріших університетських музеїв Європи – Зоологічний музей. І один з чотирьох залів цього закладу присвячений саме рибам. Серед унікальних та найцікавіших експонатів тут можна побачити рибу-пилку, який має природоохоронний статус «вид на межі зникнення», восьминога - глибоководного чудовиська, який затягував на дно цілі кораблі, летючого дракона, піраньї, морську корову, гігантського краба, морського чорта тощо.

Коли приходити: з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00

Де шукати: на території біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вулиці Михайла Грушевського, 4 у Львові

Скільки: для туристів, студентів та співробітників університету в Зоологічному музеї проводять безкоштовні екскурсії. Їх поводять у понеділок, вівторок, четвер та п’ятницю, з 10:00 до 16:00. На екскурсії потрібно записуватися заздалегідь, за 2-3 дні

Голодний Микола

Акваріум з рибою в ресторані. Фото: Virtual.uaАкваріум з рибою в ресторані. Фото: Virtual.ua

А закінчить нашу добірку ще один популярний ресторан, де частиною інтер’єру є живі риби. Та навіть не просто частинкою інтер’єру, адже тут на цих риб можна не просто дивитись, їх можна з’їсти! В самому приміщенні закладу «Голодний Микола» є великий акваріум з живою фореллю, яку кожен гість може сам зловити за допомогою вудочки і її відразу ж йому приготують кухарі. Також тут великий вибір страв з риби: пструг нагостро, пструг копчений, пструг з вугілля, кором смажений, карасі в сметані тощо.  

Коли приходити: щодня, з 12:00 до 00:00

Де шукати: на вулиці Стрийській, 352 у Львові

Скільки: вхід у ресторан вільний, але доведеться зробити замовлення

10 зоокутків: де у Львові та області подивитись на тварин

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах