У Львівському історичному музеї відбудеться виставка «Львів і вода»

Зображення, які відображає фантастичні думки на теми який вигляд Львів міг би мати з Полтвою

Зображення, які відображає фантастичні думки на теми який вигляд Львів міг би мати з Полтвою Фото: Варіанти

Дозвілля та їжа
26 вересня 2022 17:41
Автор: Юрій Богун

У Львівському історичному музеї відбудеться виставка «Львів і вода». Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація. Читайте повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На виставці представлять графічні та живописні твори, світлини та архівні матеріали, пов’язані з річками, потоками та струмками, що відіграли роль у формуванні обличчя міста.

Зокрема, понад 150 пам’яток з 10-ти  фондових збірок Львівського історичного музею та приватних колекціонерів: фрагменти найдавнішого львівського водогону, предмети побуту містян, раритетні архівні карти та плани, інформативний ілюстративний матеріал.

Значна частина представлених експонатів є результатом кропіткої пошукової, науково-дослідницької та реставраційної роботи музейників та демонструються вперше.

«Львів і вода» — це кілька тематичних блоків, у яких розкриватимемо значення води при закладенні княжого граду, особливості  функціонування Львова як середньовічного міста-фортеці, роль води у повсякденному житті та дозвіллі містян в модерний період, використання води у релігійних обрядах національних громад міста.

Особливий акцент спрямовано на інформування відвідувачів про раціональне використання та збереження водних ресурсів у регіоні.

Відкриття виставки відбудеться 27 вересня, початок о 14:00.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах